Sport / Nogomet

Remi s lokosima

Osječani ponovo darivali protivnika i ostali bez dva boda u Zagrebu

Osječani ponovo darivali protivnika i ostali bez dva boda u Zagrebu
Marko Lukunic/PIXSELL

Dvije pogreške obrane odnijele su vrijedna dva boda u susretu s Lokomotivom

Radio je Stjepan Tomas tijekom protekloga tjedna na obrambenim zadacima, ali očito još nije uspio složiti dobitnu kombinaciju jer sve što napad dobro napravi, obrana upropasti. Tako je bilo i danas u utakmici u kojoj je Osijek bio puno bolji protivnik na terenu.

Ubodne minute nisu ponudile puno, a prvu prigodu gosti su imali preko Caktaša kad Čavlina dobro brani. Sredinom drugoga dijela Osijek ubacuje u višu brzinu i stiže do vodstva. Ponovo je strijelac bio Caktaš nakon kombinacije Bukvića i Gržana. Do kraja poluvremena pokušao je Lovrić, ali ponovo brani Čavlina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Početkom drugog dijela redaju se šanse bijelo-plavih, ali neće lopta u gol. Kaznila je to Lokomotiva koja iz prekida koristi prigodu kad Bubanja sam s pet metara gura loptu iza leđa Malenice.

Nastavio je Osijek s pritiskom i to im se isplatilo u 93. minuti kad Jugović zabija glavom nakon ubacivanja. Nažalost, već u sljedećem napadu novi šok kao i u Istri. Loše je Osijek izveo aut, lopta dolazi do igrača Lokomotive koji pucaju u blok, a novi pokušaj Kulenovića odsjeda iza leđa vratara Osijeka.

Jednostavno Osijek ne može završiti dobivenu utakmicu i gubi važne bodove pa se pojačanja koja mogu popraviti taj segment igre očekuju što prije. Osijek igra dobro u napadu, ali psihološki gubi puno prosipanjem bodova u završnici protiv nominalno slabijih protivnika.

Već iduće kolo donosi i prvi derbi i Dinamo na Pampasu kad će se vidjeti prava vrijednost momčadi Osijeka. Važno će biti i u kakvom će stanju biti Bukvić i Caktaš koji su s bolnom grimasom napustili igru danas.


Izdvojeno

Reci što misliš!