Sport / Nogomet

s istom željom i gladi za pobjedom

Osijek protiv Gorice traži novu pobjedu

Osijek protiv Gorice traži novu pobjedu
Dario Šimović

Odlučan je trener Osijeka u namjeri da ostvari pobjedu protiv Gorice

Nogometaši Osijeka vraćaju se prvenstvenim izazovima, nakon što je europska priča završena pobjedom protiv Adane, Bijelo-plave u nedjelju od 21 sat na Opus Areni očekuje sraz protiv Gorice u 5. kolu SuperSport HNL-a. Cilj momčadi Stjepana Tomasa su novi bodovi, a recept je ponoviti igru od četvrtka.

"To je Osijek kojeg ja želim, kakvog smo naviknuli gledati prije i kojeg želimo gledati u budućnosti. Utakmica protiv Adane nas je jednim dijelom fizički ispraznila, ali imamo dovoljno vremena za regeneraciju. Ne smijemo misliti o umoru ili bilo čemu, već moramo pobijediti na bilo koji način. Protiv Gorice moramo krenuti s istom željom i gladi za pobjedom i ja se nadam da će uz podršku naših navijača tako i biti", rekao je Tomas.

Gorica težak suparnik

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osijek je u prvenstvo ušao sa sedam od mogućih devet osvojenih bodova, a protiv Gorice je želja nastaviti u istom ritmu.

"I Rudeš koji je ušao iz druge lige je u stanju zabiti tri pogotka ako nisi ušao u utakmicu kako treba, ako nisi fokusiran. Gorica je uzela bod protiv Dinama, vidjeli smo da nije lagan suparnik. Dobro igraju obranu, kada se zatvore i čekaju kontru ili tranziciju mogu ti kreirati probleme. Ja se nadam da ćemo u utakmicu ući kako treba, imati ritam i intenzitet koji krasi Osijek i u lijepoj atmosferi očekivati tri boda", dodaje Tomas.

Navijači 12. igrač

Veliki forte Bijelo-plavih, pokazale su to dosadašnje tri utakmice na Opus Areni, bit će i atmosfera koju prirede navijači.

"Navijači žele dobar i lijepi nogomet, žele spektakl i puno golova, žele ritam i intenzitet… Očekujem da će biti naš 12. igrač kao i na svim utakmicama do sada, čak i na gostovanju u Zalaegerszegu, očekujem odličnu atmosferu, a zauzvrat obećavam da ćemo ostaviti dušu i srce na terenu i osvojiti tri boda", odlučan je trener Osijeka.

Borba za pozicije

S arhiviranom Europom, sav fokus Bijelo-plavih okreće se prvenstvenim i kup izazovima.

"Vidjet ćemo kakvo će biti stanje u momčadi. Ne bih previše mijenjao, momčad je u dobrom ritmu, u naletu. Ova utakmica je pokazala da kada smo pravi možemo odigrati dobru utakmicu. Sada moramo to nastaviti i kroz prvenstvo, imamo širi roster, konkurencija je veća, po dva kvalitetna igrača se kroz treninge bore za svaku poziciju što će podizati kvalitetu Osijeka i onoga što pružamo", zaključio je Stjepan Tomas.


Izdvojeno

Reci što misliš!