Sport / Nogomet

neredi u ateni

Osječka Kohorta i vinkovački Ultrasi pružili podršku Bad Blue Boysima

Osječka Kohorta i vinkovački Ultrasi pružili podršku Bad Blue Boysima
Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI

Grčka policija kao glavnog osumnjičenog za ubojstvo tereti jednog Grka, navijača Panathinaikosa, koji je u neredima bio na strani BBB-a

Navijački neredi u Ateni između navijača zagrebačkog Dinama i AEK-a, a u kojima je život izgubio jedan domaći navijač, glavna su tema svih medija ovaj tjedan.

Bad Blue Boysi u Atenu su stigli dan prije utakmice, unatoč zabrani gostovanja, i kod stadiona AEK-a potukli se s domaćim huliganima. Klasična huliganska akcija koja je nažalost imala tragičan završetak. Od uboda nožem smrtno je stradao 29-godišnji navijač AEK-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Grčka policija kao glavnog osumnjičenog za ubojstvo tereti jednog Grka, navijača Panathinaikosa, koji je u neredima bio na strani BBB-a.

A noževi su sijevali na sve strane, čak je sedam pripadnika BBB-a izbodeno i još nekoliko ozlijeđeno od signalnih raketa i drugog oružja. Izvori iz Atene javljaju da ozlijeđeni nemaju adekvatnu medicinsku pomoć, već da leže ranjeni u ćelijama, a ni hrvatski konzulat im ne želi pomoći.

Zbog toga su se brojne navijačke grupe solidarizirale s BBB i hajkom koja je u grčkim, ali i hrvatskim medijima podignuta. Sigurno, tko ode dan ranije na ovakvo zabranjeno i opasno gostovanje, ide tražiti probleme i BBB su probleme našli. I ne treba ih za to previše žaliti. Ali za ovakav sukob potrebno je dvoje, i svaljivati svu krivicu samo na jednu stranu, proglašavati ih ubojicama bez dokaza, ne pružati osnovnu medicinsku pomoć, to je ono na to su porukama podrške reagirale brojne navijačke grupe, a među njima i slavonske Kohorta i Ultrasi.

"Svi smo upoznati sa situacijom koja se odvija u Grčkoj, plasirane su različite priče, mediji doslovno sotoniziraju dečke koji se trenutno nalaze u Grčkoj. Razno razni mediji serviraju nam laži svakog dana, a nitko se ne pita kako je našim ljudima koji se trenutno nalaze tamo.

Nitko nije spomenuo kako je nekoliko Bad Blue Boysa izbodeno, a nitko im nije pružio medicinsku pomoć, nitko nije spomenuo kroz kakve sve torture oni prolaze, a nije ni dokazano da su krivi za smrt Grka.

Mi nećemo mirno stajati i šutjeti promatrajući ovu situaciju. BBB imaju našu najveću podršku, u istoj situaciji možemo se i mi nekada u budućnosti naći. Moramo probiti medijsku blokadu, ljudima je potrebna svaka pomoć. Molimo sve da podjele ovu objavu da čitava država čuje'', poručili su Kohortaši putem Facebooka.

 

Vinkovački ultrasi samo su objavili poruku "Postoje trenutci koji nadilaze naše rivalstvo. Hrvat uz Hrvata, Ultrasi uz BBB."

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!