Sport / Nogomet

adana dermispor - osijek 5:1

Bijelo-plavi teško poraženi u Turskoj

Bijelo-plavi teško poraženi u Turskoj
NK Osijek

Jedini pogodak za Osijek postigao je Gržan iz kaznenog udarca

Težak poraz Bijelo-plavih  u prvoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige. Na gostovanju kod Turske Adane Dermispor poraženi su rezlutatom 5-1.

Za Osijek nije moglo gore početi, već u 3. minuti iz prvog udarca na utakmici s 25 metara pogodio je Svensson. U sedmoj minuti opet je bilo opasno pred golom Osijeka, ovog puta pucao je Sari, ali otišlo je to preko gola. U 16. minuti za hrvatsku momčad nije bilo spasa, nova lijepa akcija domaćina, Sari je ostao sam na desetak metara, prvi pokušaj mu je obranio Malenica, no lopta mu se odbila točno na nogu, a on ovog puta nije pogriješio i bilo je to 2-0 za Adanu. U 27. minuti Turci su tražili jedanaesterac zbog igranja rukom Gržana, no sudac je samo pokazao da se igra dalje. Prvi udarac Osijeka dočekali smo u 38. minuti kada je pucao Drambajev, no nije to bilo opasno po gol Adane.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osijek je sjajnu priliku imao u sudačkoj nadoknadi kada je udarac Miereza glavom otišao pokraj gola. Odgovorila je Adana preko Sarija čiji udarac iskosa s desne strane odlazi pokraj suprotne vratnice.

Krenuo je nastavak prilikom Miereza za Osijek, no u 52. minuti Adana je zabila i treći gol, a strijelac je bio Ndiaye, bivši igrač Gorice. Prevario je Barišića, izbio pred Malenicu pa zabio za 3-0. Osijek je pet minuta kasnije zaprijetio preko Bukvića čiji udarac brani Karačić. Drambajev je u 66. minuti srušio Sarija, a sudac je pokazao na bijelu točku, iako čini se da penala nije bio, no nema VAR-a da to provjeri. Siguran je iz jedanaesterca bio NDiaye. U 73. minuti Osijek je ipak došao do počasnog gola, a strijelac je bio Gržan iz jedanaesterca kojeg je izborio Lovrić.

Osijek je u 88. minuti primio i peti gol. Erdogan je primio loptu na lijevoj strani (iz iznimno sumnjive situacije što se tiče zaleđa), ušao prema sredini pa pucao s ruba šesnaesterca i neobranjivo pogodio u suprotni gornji kut za 5-1 što je na kraju i bio konačan rezultat.

Uzvrat je za tjedan dana na Pampasu i Bijelo-plavima će trebat čudo da dostignu ovaj zaostatak.


Izdvojeno

Reci što misliš!