Sport / Nogomet

zadržati pobjednički niz

Vratio se Bjelica, Osijek protiv Lokomotive ide po novu pobjedu

Vratio se Bjelica, Osijek protiv Lokomotive ide po novu pobjedu
Davor Javorovic/PIXSELL

Nenad Bjelica vratio se nakon operacije i odradio prvi trening i to baš uoči utakmice protiv Lokomotive

Uoči predstojećeg prvenstvenog ogleda sa zagrebačkim „Lokosima“ u redovima osječkog prvoligaša svi su željni novog dokazivanja, vjerujući u nastavak pobjedničke serije koja u HNL-u traje od dolaska novog stručnog stožera. No, nema nikakve uljuljkanosti uslijed onoga što je dosad ostvareno jer je dug put do ostvarenja zacrtanog cilja.

"Nema i nije bilo nikakvog opuštanja. Već prvog dana kada smo se ponovno okupili na treninzima rekli smo igračima da se moramo odmah maksimalno koncentrirati na prvu nadolazeću utakmicu. Dolazi nam Lokomotiva koja je nadarena momčad s nešto lošijim ulaskom u sezonu, ali to sigurno nije njihova prava vrijednost jer su sigurno kvalitetni. Mi ćemo i u ovaj susret ući maksimalno ozbiljno i nadam se osvojiti tri nova boda", naglašava pomoćni trener Nino Bule

Dvoboj s Lokomotivom trebao bi s klupe voditi Nenad Bjelica koji se u subotu vratio u Osijek.

"To nam donosi novu energiju i to je, mogu reći, igrač više za nas. Nakon što su neki igrači imali reprezentativne obveze kod njih je trenutno prisutan određeni umor, posebno kod Bohara i Jurčevića koji su imali i duže putovanje. Međutim, imamo još vremena do nedjelje da se osvježe", dodao je Bule. Složio se, također, da je prisutno vrlo dobro ozračje te da tako mora i ostati jer svi u stožeru i svlačionici teže isključivo pozitivi.

"Isto tako očekujemo od navijača pravi impuls s tribina, to nam puno znači i to je nešto što nas tjera da budemo još i bolji. Uvijek imamo isti cilj, prije svega dati sve od sebe, a kada je tako, onda najčešće dolazi i priželjkivani rezultat", zaključio je jedan od Bjeličinih pomoćnika. 

Bjelica odradio trening

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nenad Bjelica u subotu se vratio u Osijek i pridružio se ostalim članovima stručnog stožera na treningu Bijelo-plavih. Uvodno se s nekoliko rečenica obratio igračima, prvenstveno im čestitajući na učinku u prethodnim utakmicama u kojima naš kormilar nije mogao voditi momčad, nego je to morao prepustiti svojim najbližim suradnicima. Što se tiče Bjeličina stanja nakon operacije kralježnice, rekao je da se odlično osjeća i da se oporavak odvija bez ikakvih problema.

Već drugi dan nakon operacije sam bio bez ikakvih bolova, tako je i danas. Ne uzimam nikakve antibiotike, zaista dobro napredujem i jedino trebam vratiti tjelesnu formu koja je, razumljivo, značajno pala. Kada me je dr. Rotim pregledao na kontroli, iskazao je svoje veliko zadovoljstvo. Skinuo mi je šavove, sve prekontrolirao, a u prilog mi svakako ide činjenica da sam sportaš, da si nisam dopustio neki višak kilograma i što sam uvijek aktivan. Tako je bilo i u ova dva tjedna otkako sam u postoperativnom razdoblju, pojašnjava trener Bijelo-plavih.

Napraviti novi korak ka ostvarenju cilja

Što se tiče igre naše momčadi u ogledima sa Šibenikom i Crikvenicom, kada šefa nije bilo uz teren, sve je funkcioniralo vrlo dobro, što se i rezultatski potvrdilo na pravi način.

Te pobjede koje se podrazumijevaju su obično najteže. Uspjeli smo ih ostvariti bez nekih većih problema, čestitke pripadaju svima, no idemo dalje. To je bio samo jedan korak ka ostvarenju naših ciljeva. Ostaje ih još puno, a sljedeći je već ove nedjelje s Lokomotivom.

„Lokosi“ su prilično izmijenili sastav u odnosu na prošlu sezonu, rezultatski više nisu onako uspješni, ali Bjelica ističe kako sigurno imaju puno dobrih pojedinaca.

Oni su izgubili veći broj važnih igrača, ali su i najviše novih doveli od svih prvoligaša. Tako da je samo pitanje kada će se posložiti ta ipak nova momčad. Recimo, Ćuže i Đira participirali su kod mene i u Ligi prvaka. Poštujemo našeg protivnika, međutim, uz pruženi maksimum, u što ne sumnjam, naravno da vjerujem u pobjedu.


Izdvojeno

Reci što misliš!