Sport / Nogomet

OSIJEK-CSKA

Skender: "U ove dvije utakmice pokazali smo da smo bolja momčad koliko god to sad zvuči neprikladno"

Skender:
Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek je završio europski put ispadanjem lošijim izvođenjem jedanaesteraca protiv sofijskog CSKA. Trener Skender nakon susreta isticao je ponos svime onim što su napravili njegovi igrači i koliko su se trudili...

Za Dinu Skendera nema dvojbe, Osijek je bio bolji i nije zaslužio ispadanje. Trener Osječana čestitao je protivniku na prolazu dalje.

"Žal definitivno. U ove dvije utakmice pokazali smo da smo bolja momčad koliko god to sad zvuči neprikladno kada si ispao, ali mislim stvarno da je tako bilo. Ponosan sam jer su svi dali sve od sebe, atmosfera je bila sjajna, hvala navijačima, najviše mi je žao zbog publike. Ako ništa drugo barem još jedno kolo-dva zbog njih smo zaslužili. Čestitam CSKA-u i Ljupku, prava natjecateljska momčad, lutrija penala je otišla na njihovu stranu. Mi moramo dići glavu gore bez obzira što teško pada ovo ispadanje, mislim da smo i dalje na dobrom putu. Idemo prema naprijed i nadam se da će se dečki što prije otrijezniti."

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Veliki hendikep bio je izlazak Laszla Kleinheislera na poluvremenu, on je jako nedostajao Osječanima u drugom dijelu.

"Laszlo je igrač koji nam daje dodatnu vrijednost unutar našeg sustava. Već u 35. minuti vidio sam da nešto ne štima, hvatao se za stražnju ložu gdje ima ožiljke od prije. Ne znam kome je bilo teže što mora izaći, njemu ili meni, ali morali smo ga mijenjati. Baš nije bilo ugodno slušati koliko je razočaran i na rubu plača što mora izaći van. Na kraju se pokazalo da nam je taman falio jedan dobar Laszlo."

Nk Osijek  - CSKA
Nadoknadili zaostatak iz sofije, ali ispali Osijek ispao u lutriji penala

Nakon susreta igračima se obratio i poredsjednik Ivan Meštrović.

"Tješili smo ih, bilo je i suza kao i uvijek nakon ovakvog ispadanja. Obratio im se i predsjednik koji je također rekao da je ponosan na njih te da samo moramo nastaviti ovako."

Skender dodaje kako je bilo jako teško očekivati da Osijek može 90-120 minuta igrati u nekom visokom dominantnom ritmu.

"Igrali smo jako dobro do tamo neke 42.-43. minute, ali onda smo se malo ispuhali. Ovo je Europa, možda nije ni realno da 90 ili 120 minuta igraš, a da ti protivnik ne može niejdan period uzeti loptu. U drugom dijelu smo opet digli ritam, ali falilo je gore mišića, stajali su sa šest braniča i nije bilo lako. U svemu tome znali smo da je CSKA jako dobra tranzicijska momčad i da će tražiti prvu našu pukotinu u tom napadu kad izgubimo loptu da nas iskontriraju i to smo držali jako dobro do 100 i neke minute kada je Sowe imao šansu."

Na izmjene je dugo čekao, vjerovao je starterima.

"Generalno, nisam htio previše ni mijenjati jer sam mislio da ovi koji su igrali od početka mogu nešto i nekom individualnom kvalitetom. CSKA je ozbiljna momčad, pogotovo s ovim brzancima koji su samo čekali da krenemo srljati. Mislio sam da će kroz tu kontrolu i u produžecima doći neka bolja šansa, ali nije došla i završilo je kako je završilo."

Što se tiče jedanaesteraca, znalo se unaprijed tko će pucati.

"Već smo znali otprilike, ali smo se onda iskonzultirali s igračima da dobijemo potvrdu. Svi su bili psihološki spremni, bio sam uvjeren da bi trebali to na penale. To su redom dobri izvođači penala, ali..."

Skenderova želja za nastavak sezone je da nitko ne ode, a dođu pojačanja.

"Znali smo da na dva fronta falit će igrača, doveli smo tri igrača, jedan (Jugović) je van stroja, a riješili smo se 15 igrača. Moramo raširiti kadar, probat ću ovu ekipu s upravom kluba što duže zadržati na okupu. Mogli smo dovesti 5-6 igrača kratkoročno, ali gledamo dugoročno. Moji zahtjevi, da nitko ne ode i da dovedemo 2-3 igrača te da se probamo nametnuti kroz HNL."


Izdvojeno

Reci što misliš!