Sport / Nogomet

Špehar: "Ne mogu gledati kako klub umire. Odlazim!"

Špehar:

Kako je SiB već ranije tijekom dana pisao, Robert Špehar podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika NK Osijeka, a na press konferenciji iznio je razloge zašto je do toga došlo.

Veliki broj upitnika nadvio se danas iznad glava svih navijača Bijelo-plavih. Igrači na terenu ne pružaju ono što se od njih očekuje, a uprava sve teže pronalazi rješenja kako preživjeti od danas do sutra. Iz toga razloga Rober Špehar više nije predsjednik.

"Kada sam došao imao sam dobre namjere i ušao sam u taj projekt sa časnim namjerama. U ovome klubu prošao sam sve od igrača, kapetana pa danas do predsjednika, a ovu odluku nisam donio preko noći. Klub se našao pred zidom i ne mogu više gledati kako klub propada iako smo sve pokušali," rekao je Špehar.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako je dodao, u klub je došao na nagovor gradonačelnika Bubala i direktora Matkovića, a sve s ciljem da pokuca na sva vrata u gradu što je i učinio. Unatoč tome što je za vrijeme dok je bio predsjednik uspio namaknuti 12,7 milijuna kuna, smanjiti mjesečne izdatke na 800 tisuća kuna uz brojne rezove (primanja igrača smanjena sa 50 na 7-10 tisuća kuna + stimulacije), danas je klub u minusu od devet milijuna kuna.

spehar ostavka405

 "Najgore od svega što mi se desilo za vrijeme mandata je prodaja vlastite djece kako bi klub preživio. Čekali smo transfer koji će rješiti nagomilane probleme, ali svjetlo na kraju tunela nije se pojavilo. Unatoč tome, želim i dalje pomoći klubu i budućoj upravi. Ukoliko me budu trebali ja ću se rado odazvati," dodao je on.

 Na pitanje novinara ima li ova ostavka veze sa politikom i njegovom ostavkom u HDSSB-u, direktro Matković je rekao: "Apsolutno ne, dapače, moja ostavka samo može ojačati poziciju NK Osijeka u proračunu grada i činiti ću sve da tako i bude."

Kohorta na treningu

Osim ostavke Špehara, današnji dan u klubu je obilježila i posjeta Kohorte prije odlaska u Rijeku. Kako je rekao Matković posjet je bio isključivo kako bi navijači upitali igrače, na čelu sa Babićem "koliko se kilometara pretrči na utakmici". Njihov odgovor na to je bio kako nisu primili plaću. No, da tome baš nije tako govori podatak da je posljednja plaća isplačena prije 20 dana.

Špehar: "Očekivao sam svjetlosnih 100 tisuća godina više nego je pružio!"

Špehar je nakon toga i otvorio dušu i rekao: "Neki stariji igrači, sa velikim imenom i prezimenom, su me razočarali i to je jedan od razloga zašto danas nemamo više bodova. Priznajem, pogriješio sam što sam doveo neke od tih igrača. Konkretno radi se o Marku Babiću, za kojega sam očekivao da bude vođa na terenu, da rješi utakmicu. On to nije ispunio na terenu, a očekivali smo puno više."

Što se tiće Ljubojevića, kaže kako je doveden da rješava utamice i da je dao sve od sebe i da je ne može reći ništa protiv njega.

 

Bubalo: "Grad će i dalje biti uz klub"

Za kratki komentar zamolili smo i prvoga čovjeka grada Osijeka, Krešimira Bubala.

"Grad će i dalje stajati uz NK Osijek i pomagati koliko god to bude u njegovoj moći, bez obzira na buduću upravu i tko bude u njoj."

[blockquote]Kako je rečeno na današnjoj pressici, Robert Špehar će obnašati dužnost predsjednika u ostavci do daljnjega, tj. do raspisivanja nove skupštine. Datum raspisivanja još je uvijek nepoznanica.[/blockquote]

Tekst: T. Maltašić
Foto: M. Banić

  


Izdvojeno

Reci što misliš!