Sport / Nogomet

Pivovara kupila 29,1% dionica NK Osijeka

Pivovara kupila 29,1% dionica NK Osijeka

Odbor vjerovnika Gradske banke u stečaju prihvatio povoljniju ponudu za dionice NK Osijek s.d.d., a to je tvrtka Prvo hrvatsko pivo 1664. 

Vijest je to koja je stigla danas tijekom poslijepodneva, a mogla bi značajno promijeniti sudbinu prvoligaša iz Wilsonove. Na natječaj su podsjetimo pristigle dvije ponude za kupnju 29,1% dionica, a ona obitelji Komak bila je neznatno veća od one njemačkih investitora predvođenih Mirsadom Kerićem.

Tako je za sada ideja o ulasku njemačkog kapitala u klub stala, a neslužbeno, Ivan Komak ima velike planove kad je u pitanju bijelo-plavi klub. Kako god bilo, Osječanima će trebati brza promijena žele li i dogodine gledati prvoligaški klub. Šamarčine koje su dobili u posljednjih nekoliko utakmica alarm su za uzbunu i brzi angažman novog suvlasnika kluba.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Do konačnog ulaska pivovare u klub dijeli nas još konačni potpis ugovora između dvije tvrtke, isplata 1,3 milijuna kuna, a zatim i izvjesne promjene u upravljačkoj strukturi kluba kao i u nadzornom odboru gdje Gradska banka trenutno ima jednog svog predstavnika. U konačnici, nije nemoguće da se proces prodaje dionica nastavi, a prvi na listi prodavatelja mogao bi biti upravo Grad Osijek koji se gorljivo želi riješiti tereta kluba.

SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!