Sport / Nogomet

I Nijemci odustali od ulaganja u NK Osijek

I Nijemci odustali od ulaganja u NK Osijek

Danas je bio zadnji dan da njemački ulagači uplate novce za dionice NK Osijek, no to se nije dogodilo i sasvim je izvjesno da su i oni odustali od ulaska u klub.

Kako piše STV, gradonačelnik Vrkić kao većinski vlasnik kluba istaknuo je kako je sada jedino rješenje što će i sam predložiti, da svi vlasnici dionica kluba daju na javnu dražbu i da se dionice prodaju najvećem ponudtelju. Jedina alternativa tome je stečaj.

Vrijeme curi, plaće igračima, koji ih nisu vidjeli 3 mjeseca moraju biti isplaćene do kraja ovog mjeseca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnik Grada Osijeka, Ivica Vrkić, gostujući danas na Hrvatskom radiju rekao je da je spreman prodati dionice NK Osijeka koje su u gradskom vlasništvu za jednu kunu, ako netko donese realan plan kojim bi održao klub na životu.

- Naravno, i drugi dioničari bi morali pristati na to, no Grad je predugo održavao klub na životu i ako na tržištu nema zainteresiranog ulagača, onda će klub ići u stečaj. – poručio je Vrkić nakon što su njemački investitori odustali od svoje ponude za kupovinu dionica koje su u vlasništvu Gradske banke u stečaju.

- Oni su ispali vrlo nekorektni. Ugovor je potpisan, pričekali smo ih koliko smo trebali i oni su u zadnji čas odustali, bez ikakvog objašnjenja. To je neozbiljno. Njima sigurno nećemo prodavati dionice. Istina je, dali su nešto novca iz čega su financirane plaće, no Grad je dao puno više – zadnjih pet plaća u klubu isplaćene su uz pomoć gradskog novca. Nitko mi ne može reći da se nismo potrudili, no ako zaista nema nikog tko bi preuzeo klub na sebe, onda ni ispadanje u niži rang i stečaj nisu nemogući. Ako nitko nije zainteresiran, onda to više nije moja briga.

Je li s odustajenjem Nijemaca ugašena i posljednja nada za spas NK Osijeka? Je li moguće da još jedan simbol grada propadne? Čeka se reakcija navijača...

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!