Sport / Nogomet

NK Osijek gradi kamp vrijedan 8 milijuna eura

NK Osijek gradi kamp vrijedan 8 milijuna eura

Uz samo dva suzdržana glasa Gradsko vijeće Osijeka prihvatilo je ponudu Udruge građana Škola nogometa Nogometnog kluba Osijek koja se jedina javila na javni natječaj koji je Grad Osijek raspisao za prodaju gradskog zemljišta površine 15 i pol hektara na Pampasu.

Udruga je ponudila 2 milijuna i 11 tisuća kuna za zemljište za koje je Gradsko vijeće odredilo početnu cijenu od 2 milijuna kuna. Nakon procjene Visokog procjeniteljskog povjerenstva od kojeg se očekuje pozitivna ocjena o tome je li grad na zakonit način proveo postupak procjene vrijednosti zemljišta, i ishođenja lokacijske i građevinske dozvole za pristupnu cestu koja će služiti i za izgradnju nove gimnazije, na prostoru osječkog Pampasa, istočno od konjičkog hipodroma trebao bi se početi graditi nogometni kamp Škole nogometa NK Osijeka. Uz 9 igrališta i zgradu sa svlačionicama trebao bi biti izgrađen i novi stadion s 3 i pol tisuće mjesta. Investicija je vrijedna oko 8 milijuna eura, a kamp bi trebao biti izgrađen u razdoblju od godine i pol do najviše dvije godine.

Na konferenciji za novinstvo Ivan Meštrović predsjednik kluba izrazio je golemo zadovoljstvo odlukom većine vijećnika. Zahvalivši im se, posebno se zahvalio i gradonačelniku Vrkiću, koji je, kako je rekao Meštrović, bio izložen različitim pritiscima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Govorilo se da smo jeftino kupili klub za 100 tisuća kuna, a mi smo od tada izvana, bespovratno upumpali u klub 65 milijuna kuna u godinu dana. Je li to onda jeftino?'' – pitao se Meštrović i dodao – „Govore i da smo jeftino kupili Pampas. No i tamo ćemo uložiti milijune, jeli i to onda jeftino?“

„Sve smo sanirali. Sve dugove bivših uprava na koje ne dam. Želimo biti čisti pred UEFA-om. Visio nam je nastup u Europi zbog predstečajne nagodbe koje UEFA ne poznaje! Odnosno prepoznaje kao likvidaciju. Morali smo isplatiti godinu dana unaprijed predstečajnu nagodbu zato da bi se očistiti i pokazali da smo financijski spremni, i da smo financijski ozbiljan sustav koji se može natjecati u europskim natjecanjima!“ – rekao je predsjednik NK Osijeka Ivan Meštrović, pitajući još jednom, što je onda jeftino, a što skupo?

Nije kamp jedino što će se napraviti, nastavio je Meštrović, on je baza, osnovni teren za napredak, no Meštroviću je najvažnije da se grad konačno pokrenuo, vezao uz nešto pozitivno nakon godina apatije i negativnosti uz koji se veže prostor Slavonije i Osijeka.

suma kamp 03

„Gledati 500 djece kako igraju u novim trenerkama na novim terenima, kako rade sa zadovoljnim redovito plaćenim trenerima, kako ulaze u lijepo opremljene svlačionice, dok sjedimo na novim tribinama novog stadiona – e to nema cijenu!'' – zaključio je Meštrović.

suma kamp 04

Tekst: Radio Osijek

     


Izdvojeno

Reci što misliš!