Sport / Nogomet

Mamić kupuje Barišića i Mišića i spašava Osijek od stečaja, navijači ogorčeni

Mamić kupuje Barišića i Mišića i spašava Osijek od stečaja, navijači ogorčeni

Iako je zimska stanka, u Gradskom vrtu je jako vruće. U ponedjeljak su se oglasili najvjerniji osječki navijači priopćenjem u kojem traže od Rukavine da realno sagleda situaciju i sam podnese ostavku na mjesto trenera.

U proglasu su također upravi poručili da su svjesni nezavidne siutacije u kojoj se klub nalazi, ali da rješenje ne traže u Zdravku Mamiću i ljudima koji su najdogovorniji za neregularnost lige i kompletno loše stanje u hrvatskom nogometu.

Iz kluba je stigao odgovor kako razumiju navijačko nezadovoljstvo rezultatima, ali da je sad od trenera puno važnije dovršiti predstečajnu nagodbu i do 1.1.2015. isplatiti nešto više od pet milijuna kuna vjerovnicima, inače klub ide u stečaj!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I tu dolazi do glavnog problema, uprava taj novac planira uzeti od Dinama (čitaj Mamića) za transfer Borne Barišića i Josipa Mišića. Iako su njih dvojica za NK Osijek ok igrači, pitanje je što će oni u Dinamu, pa čak i Dinamovoj drugoj ekipi Lokomotivi, posebno da za njih daje toliko novaca.

Jasno je da Mamić opet ulijeće pomoći Osijeku, što navijače posebno revoltira, pa čak i do te mjere da većina njih bi rađe željela da klub ode u stečaj, nego da se opet prodaju Mamiću  i da se agonija u kojoj je NK Osijek godinama samo nastavi.

Uprava ističe kako njima nije bitno tko kupuje, prodali bi igrače bilo kome, samo da se klub spasi, ali da ni jedan drugi klub ne pokazuje nikakvo zanimanje za naše igrače. Kad se pogledaju rezultati i igre koje pružaju, to i nije za čuditi. Od ponuda, jedino je došla jedna iz mađarskog Videotona, od 25 tisuća eura za Bornu Barišića.

Kako god, delegacija kluba bila je jučer na pregovorima u Zagrebu i izvjesno je da će se deal realizirati do Nove godine. Mišić i Barišić bi tako trebali postati Dinamovi igrači, ali ostati na posudbi u Osijeku. Također spominje se  da bi i neki igrači iz Dinama mogli doći na posudbu u Osijek.

Kako će reagirati navijači, koji su dosad imali više nego korektan odnos s upravom, pokazati će dani koji dolaze. Jedno je jasno, NK Osijek je stjeran u kut. Uprava si neće dozvoliti da oni budu ti koji će sahraniti klub, a istovremeno u gradu i regiji NK Osijek nitko ne zanima. Tu je 1000 mazohista spremnih na sve, pa čak i propast, no svi se nadaju kako će spas ipak stići, a istovremeno obraz kluba i navijača ostati čist.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!