Sport / Nogomet

Pitch invasion Gradski vrt

Pitch invasion Gradski vrt

Sedam tisuća navijača svjedočilo je jučer utakmici u Gradskom vrtu o kojoj će se još jako dugo pričati.

Do 83. minute Osijek je bio jednom nogom u drugoj ligi, a onda u igru ulazi Josip Barišić i u prvom kontaktu s loptom zabija gol i dovodi tribine u ekstazu! Atmosferu na stadionu tada dodatno pali i službeni spiker objavom da Slaven Belupo gubi u Rijeci. Značilo je to samo jedno: Osijek i s neriješenim rezultatom ostaje prvoligaš, bez dodatnih kvalifikacija.

[span class=camera]FOTO i VIDEO: Neviđeno slavlje u Osijeku i ostanak u prvoj ligi[/span]

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Posljedni sučev zvižduk bio je znak Kohorti i svim ostalim navijačima za utrčavanje na teren i veliko slavlje sa svojim ljubimcima. Policija je pokušavala spriječiti, ali su brzo uvidjeli kako to nema smisla i maknuli se.

Zadnji put ovako se slavilo u Gradskom vrtu davne 1995. kada je Osijek pobjedio Marsoniju i po prvi puta u povijesti izborio nastup u Europi. Zanimljivo, tog dana je Dragovoljac izborio ulazak u prvu ligu.

[span class=camera]FOTO: Slavlje u Kohorti[/span]

Sada, 19 godina poslije opet iste scene. Nažalost ovaj put neslavimo Europu, trofej, već ostanak u prvoj ligi, ali ovo je samo dokaz veličine NK Osijeka i njegovih navijača.

Velika utakmica, ostanak u prvoligaškom društvu golom u posljednjim minutama prvenstva u inat svima koji su omalovažavali rezultate s pričama o namještanjima.

Pogledajte našu snimku utrčavanja navijača na teren nakon posljednjeg sučevog zvižduka:

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!