SiB Plus / Zdrav život

Alergičari POZOR – imamo rješenje za Vas!

Alergičari POZOR – imamo rješenje za Vas!

Dragi naši alergičari! Ova kolumna posvećena je isključivo vama jer znamo kako nagli dolazak proljeća i lijepog vremena vas nije razveselio onako kao što je uveselio sve ostale stanovnike Slavonije i Baranje.

Cvjetanje drveća, prekrasna zelena trava, šareni cvjetni vrtovi u osječkim parkovima i obiteljskim kućama vama donose malo drugačije „proljetne radosti" zvane PROLJETNE ALERGIJE.

Za one koji ne znaju, alergijom smatramo prejaku reakciju imunološkog sustava na uobičajeno neopasne tvari kao što je pelud koje u ovom razdoblju godine ima na pretek. Kada naš imunološki sustav dođe u dodir s takvim tvarima (alergenima), dolazi do stvaranja specifičnih protutijela koji potiču otpuštanje upalnih tvari. Ta reakcija očituje se kroz simptome kao što su šmrcanje, začepljen nos, suzne, crvene i otečene oči, škakljanje u grlu, kihanje, svrbež nosa i grla, kožni ekcemi i dr.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Upravo zbog toga ovu kolumnu odlučili smo posvetiti svima onima koji se bore s alergijama.

U svijetu se, kao idealan borac protiv peludnih alergija, sve više ističe čaj od biljke rooibos. Ova biljka, koju neki zovu i crveni grm, potječe iz Južnoafričke Republike i osim što ima pozitivno djelovanje na ublažavanje poteškoća izazvanih alergijama, njene zdravstvene koristi u obliku čaja su višestruke, od kojih izdvajamo:

• Opskrbljuje organizam neophodnim mineralima.
• Čuva zdravlje živčanog sustava i djeluje umirujuće na organizam.
• Pomaže u liječenju raznih želučanih i probavnih tegoba.
• Osvježava kožu i kosu (direktno nanošenje), te vrlo brzo otklanja perut.
• Ne sadrži oksalnu kiselinu pa ga mogu konzumirati i dijabetičari i bubrežni bolesnici.

U Kući zelenog čaja Osijek možete pronaći nekoliko vrsta rooibos čaja a neki od njih su: Pearl of the River Nile, Natural Rooibos, Rooibos Orange, Šljiva Cimet, Mexican winter i Terra Lemon Ginger.

Rooibos tea

Pearl of the River Nile sadrži rooibos, komadiće ananasa, manga, papaje, jagode, crni ribiz i cvjetove suncokreta koji ovom čaju osiguravaju prestiž u okusu, boji i mirisu. Specifičan je jer ne sadrži kofein pa ga mogu konzumirati i djeca. Za vrućih dana preporuča se popiti šalica čaja dnevno jer nadoknađuje minerale i tekućinu izgubljenu znojenjem.

Natural Rooibos sprječava alergijske reakcije, poboljšava rad probavnog sustava, obogaćuje organizam C vitaminom i uz voćne čajeve odličan je izbor za djecu jer ne sadrži kofein. Natural Rooibos također preporučamo majkama koje doje svoju djecu jer smanjuje kolike kroz mlijeko koje bebe dobivaju od svojih mama.

Rooibos Orange specifičan je čaj koji potječe iz Južnoafričke Republike i u sebi sadrži rooibos, narančinu koru, različak i limunovu travu. Izvrsno gasi žeđ i opskrbljuje organizam neophodnim sastojcima kao što su magnezij i željezo.

Komadići šljive koji se nalaze u rooibos čaju Šljiva Cimet bogate su kalcijem, cinkom i bakrom. Sadrže vitamine C, B1, B2 koji jačaju živce te pomažu u stresnim situacijama i koncentraciji. Uz šljivu i rooibos tu je još i cimet koji je veliki aromatik, dezinficijens i hemostatik. Cimet jača krvožilni i probavni sustav, potiče mokrenje i djeluje protiv gihta. Osim šljive, cimeta i rooibosa, sadrži i komadiće papaje, grožđe i latice ruže.

Mexican winter sadrži rooibos čaj, komadiće narančine kore, koru cimeta, kokosove pahuljice, komadiće čilija i crvenog papra. Vrlo je osebujnog okusa a u organizmu djeluje kao termo regulator. Bogat je antioksidantima koji djeluju obrambeno u borbi protiv virusa i bakterija.

Terra Lemon Ginger ima predznak BIO ili organski, osvaja mirisom i okusom, odličan je izbor protiv dehidracije i gubitka minerala kao što su magnezij i željezo. Ovaj čaj ne sadrži kofein pa je pogodan i za djecu. Sadrži rooibos, komadiće jabuke, đumbir, limunovu travu, grahovu koru i komadiće cimeta.

Iako rooibos čajevi u našim krajevima ne zauzimaju veliki udio u ukupnoj konzumaciji, nadamo se kako ćete otkriti njihove blagodati i zdravstvene učinke koji imaju na ljudski organizam.

Upravo zbog toga, i ovaj put nagrađujemo 2 najsretnija čitatelja kolumne sa 2x25 g rooibos čaja Šljiva Cimet.

Sve što trebate je, u komentar ovog članka, napisati: „Pobjeđujem alergije uz Kuću zelenog čaja Osijek" i sačekajte objavu dobitnika na SiB-u i Facebook profilu Kuće zelenog čaja Osijek (www.facebook.com/kzc.osijek).

*Nakon objave dobitnika, nagradu je moguće preuzeti u KZČ (Portanova) u roku od 30 dana.

Dobitnici: Petra Gungul, Robert Rzen

Slike preuzete sa:
http://asica1986.blogspot.com

www.blackchristiannews.com


Izdvojeno

Reci što misliš!