SiB Plus / Skidamo Prašinu

velika posjeta

Na današnji dan prije 50. godina u Zrinjevcu pred 1500 gledatelja održano prvenstvo grada u karateu

Na današnji dan prije 50. godina u Zrinjevcu pred 1500 gledatelja održano prvenstvo grada u karateu
Privatna arhiva obitelj Borbaš

Održane su zanimljive borbe, a tradicija se nastavila dugi niz godina održavanjem prvenstva prve subote u veljači

Na današnji dan prije 50. godina održano je prvo Karate prvenstvo Osijeka. Te davne 1974. Zrinjevac je bio pun publike – čak 1.500 gledatelja.

Sudjelovalo je 16 boraca u pojedinačnoj i borci tri tada aktualna kluba u momčadskoj konkurenciji: Husa, Kandita i Osijek, s tim što je održavano natjecanje samo borbama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U natjecanju, inače, prvak je postao sastav Karate kluba Osijek (Trbić, Mudrinić, Stanković, Ilić i Orlović), koji je postigao dvije 6:4 pobjede, nad drugoplasiranim Kanditom (Merc, Biondić, Ljubičić, Turalija, Zečić) i trećeplasiranim Husom (Zlatko i Vlado Ukmar, Rihter, Z. Borbaš i Feld).

Pojedinačne su borbe bile još uzbudljivije, s tim što Zvonko Borbaš i Ljubo Mudrinić nisu mogli sudjelovati zbog ozljeda zadobivenih u momčadskom dijelu prvenstva, a ugodno je iznenadio Milan Stanković plasmanom u finale gdje ga je nadmašio favorizirani Dragan Doder (HUS) i osvojio dragocjenu titulu prvaka! U polufinalu su ispali kanditovci IvicaZečić i Zvonk Biondić koji su se morali zadovoljiti trećim i četvrtim mjestom.

Sudačku ekipu predvodio je Nikola Smoljenović u pratnji Mlinarića, Jurjevića, Potrebića, Čelana... uz goste Iliju Jorgu, Žiku Vukojčića, Iliju Smoljenovića….

Kasnijih godina najbolji osječki karate majstori njegovali su gradsku tradiciju održavanjem prvenstava svake prve subote u veljači.
 


Izdvojeno

Reci što misliš!