Džem od slanine
Portal Volim meso donosi nam jedan poprilično zanimljiv recept - džem od slanine i rajčica.
14 razloga zašto trebate jesti slaninu što češće!
Nama, Slavoncima i Baranjcima, slanina je zakon. Međutim, često možemo čuti kako nas upozoravaju i uvjeravaju da nije zdrava.
''Baranjski zalogaj'' - poduzetnička ideja mlade Baranjke koja bi mogla postati hit
Na jučerašnjem izboru za najbolju poduzetničku ideju Osječko-baranjske županije u 2014. godini, treću nagradu odnijela je mlada Baranjka, studentica 2. godine diplomskog studija Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Mila Lečić sa svojim "Baranjskim zalogajem".
Činjenice o češnjaku koje vjerojatno niste znali
Češnjak (ili bijeli luk) poznat je kao biljka s iznimno puno zdrastvenih prednosti koje nam pruža, no o ovoj čudesnoj biljci postoji još puno informacija i zanimljivosti koje vjerojatno niste znali.
Mladići iz Koške u dvorištu napravili bazen od bala sijena
Kao što to obično biva, najbolje ideje rađaju se uz pivo u birtiji, a takav slučaj bio je i u Koški gdje se nekoliko mladića odlučilo izgraditi bazen od bala sijena!
Domaći pripravci za borbu s komarcima
Neke stvari iz kuće mogu dobro poslužiti kako biste ih otjerali komarce što dalje od sebe
Recept za savršene ćevape
Ćevapi, bosanski nacionalni specijalitet sa roštilja i najpoznatiji bosanski brand u inozemstvu. Donosimo vam recept za savršene ćevape.
Riblja kobasica - specijalitet iz Petrijevaca
Šaran, smuđ, som i amur, crvena paprika, papar, bijeli luk, sol i još nekoliko tajnih dodataka glavni su sastojci "Ribasice" - kobasice od ribe, gastrodelicije koju odnedavno priprema mladi ugostitelj Kristijan Gudlin, a koje su odličan kulinarski prijedlog za sve one koji se ni u vrijeme korizme ne žele odreći kobasica.
Tajna najbolje domaće slavonske kobasice
Na kobasijadi u Grabovcu održanoj prošlog vikenda, ocjenjivala su se 23 uzorka kobasice. Prvo mjesto osvojio je višegodišnji pobjednik, točnije Braniteljska zadruga „Donji grad" iz Osijeka.
Priprema i dekoriranje Božićnih kolačića
Božić nam je pred vratima pa se lagano već pripremamo za nadolazeće blagdane. Pored poklona i ukrašavanja domova, sigurno već razmišljate o božićnoj trpezi.
Kako ispeći kestene kod kuće
Doba je kestena! Savršeni ukusi ove šumske delicije su nam na raspolaganju i to ne smijemo propustiti. Kuhani ili pečeni, kesteni su omiljena jesenska delicija.
Kuhinja ispod duge: Kruh sa slaninom
Počelo je hladno vrijeme..brrr, eto meni razloga da uključim pećnicu i smišljam nove recepte :) Domaći integralni kruh sa slaninicom osvojit će sve ukućane. Vaši najmiliji tražit će još, a vi ćete biti presretni jer se grijete uz pećnicu i slavite sniženu cijenu struje te mijesite najbolji kruh u čitavom susjedstvu.
Mladi Slavonci napravili bazen od bala sijena
Nedavno smo na našoj Facebook stranici objavili fotografiju bazen napravljenog od bala sijena. Fotografija je poprimila veliku popularnost, a mladići iz Jazavice kraj Novske otišli su i korak dalje te napravili svoj bazen od bala sijena!
Alternativni kućni bazeni
Nemate novaca za kupiti normalan kućni bazen? Ne da vam se ići do lokalnog kupališta? Nema problema, malo smo surfali Internetom i pronašli neke zanimljive alternativne bazene koje možete sami izraditi u svome dvorištu :)
Naučite kuhati fiš uz pomoć 'kalkulatora za fiš'
Samo je potrebno upisati broj osoba za koji želite kuhati i kalkulator vam izbaci točne količine potrebnih namirnica
Bazga u cvatu, napravite domaći sok koji je odličan i za visoki tlak
Bazga je procvjetala i pravo je vrijeme da se bacite na pravljenje soka od njenih cvjetova.
Uradi sam: Zamka za komarce
Na Internetu je popularna zamka za komarce na bazi šećera i kvasca
Pogledajte kako brzo i lako oguliti tvrdo kuhano jaje
Tvrdo kuhano jaje jednostavno nožem prepolovite i sa žlicom izvadite polovice