Kaže li se kulen ili kulin? Koja je razlika?
2017. godine je i Europska unija zaštitila tu našu deliciju pod nazivom "Slavonski kulen/kulin"
Kako ispeći domaću pizzu kod kuće?
Pečenje pizze kod kuće je zabavna aktivnost za cijelu obitelj i omogućuje vam da se kreativno izrazite s različitim umacima i sastojcima
Plijesan na kobasicama, kulenu, slanini: Što je, je li štetna i kako je ukloniti?
Bijela plijesan djeluje kao prirodna barijera koja vašu kobasicu održava zdravom i ukusnom
Domaći recept za kruh bez kvasca
Brz i jednostavan recept za domaći kruh bez kvasca
Detaljne upute za svinjokolju
Sezona kolinja samo što nije počela. Kako treba izgledati jedno pravo slavonsko kolinje pogledajte u ovim detaljnim uputama :)
Koje su najjače, jesu li zdrave, kako ih posaditi? Naučite sve o čili papričicama!
Koja je najljuća, koja najskuplja, jesu li zdrave, saznajte sve o ljutim papričicama koje se proizvode u Hrvatskoj!
Masne krafne pečene u dubokom ulju zamijenite zdravijom alternativom
Ne može proći veljača bez fašnika, a ni fašnik bez slasnih krafni. Ta neraskidiva veza spaja se u pravu rapsodiju mirisa, okusa i beskonačne zabave.
Istražujemo: kako napraviti dobar čvarak
Nekad su se bacali, a danas se smatraju vrhunskom delicijom. Čvarci su postali želja svakog nepca i za taj se užitak skupo plaća. Zagrepčani ih kupuju po cijeni od 120 kuna po kili, a u Slavoniji su duplo jeftiniji.
Vrijeme je za pripremu zimnice - nema bolje od domaće rajčice
Čim su sazreli prvi plodovi u slavonskim vrtovima, počelo se s pripremom zimnice. Sve što se uzgajalo u nastavku godine može se pojesti, a i uštede su prilične. Ovih se dana ukuhava rajčica. Istražili smo na kakve se sve načine može sačuvati i pripremiti.
5 savjeta za najbolji roštilj
Ima li što bolje od savršeno grilanog mesa? Bliži nam se praznik roštiljanja, ili kako ga češće zovu – Prvi Maj ili praznik rada. Većina ovaj datum svake godine dočekuje u iščekivanju jednog slobodnog radnog dana, no pravi mesoljupci jedva čekaju upravo roštiljanje s najfinijim komadima mesa u prirodi, na toplom suncu i uz dobro društvo. Upravo za vas mesoljupce donosimo 5 savjeta koji će učiniti vaš roštilj najboljim ikada!
Mitski spor: Što je zdravije? Mast ili ulje?
Biljno ulje smanjuje kolesterol u krvi, ali povećava rizik od kardiovaskularne bolesti. Mast pak povećava kolesterol, ali smanjuje rizik od bolesti, čak i smrti.
Saznajte kako nastaju kobasica i čvarci od ribe
Pomalo neobične slavonske delikatese pronašli smo u Petrijevcima. Ovoga puta nismo navalili na svinjsko meso poput kulena, već na ribu i to kakvu. Obitelj Gudlin lansirala je na tržište gastronomski hit. Kobasice, čvarci i kotleti u njihovoj kuhinji imaju potpuno drukčiji okus.
Recept za ''Osječku krempitu'' iz slaste u Sunčanoj
Priča o osječkoj umirovljenici koja je otvorila vlastitu slastičarnicu nakon što se umirovila i uz to i zaposlila nekoliko nezaposlenih osoba, razveselila je mnoge i dala im nadu u bolju budućnost, a sad vam donosimo recept za "Osječku krempitu".
Džem od slanine
Portal Volim meso donosi nam jedan poprilično zanimljiv recept - džem od slanine i rajčica.
14 razloga zašto trebate jesti slaninu što češće!
Nama, Slavoncima i Baranjcima, slanina je zakon. Međutim, često možemo čuti kako nas upozoravaju i uvjeravaju da nije zdrava.
''Baranjski zalogaj'' - poduzetnička ideja mlade Baranjke koja bi mogla postati hit
Na jučerašnjem izboru za najbolju poduzetničku ideju Osječko-baranjske županije u 2014. godini, treću nagradu odnijela je mlada Baranjka, studentica 2. godine diplomskog studija Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Mila Lečić sa svojim "Baranjskim zalogajem".
Činjenice o češnjaku koje vjerojatno niste znali
Češnjak (ili bijeli luk) poznat je kao biljka s iznimno puno zdrastvenih prednosti koje nam pruža, no o ovoj čudesnoj biljci postoji još puno informacija i zanimljivosti koje vjerojatno niste znali.
Mladići iz Koške u dvorištu napravili bazen od bala sijena
Kao što to obično biva, najbolje ideje rađaju se uz pivo u birtiji, a takav slučaj bio je i u Koški gdje se nekoliko mladića odlučilo izgraditi bazen od bala sijena!