SiB Plus / Samo domaće

UŽIVAJTE BEZ GRIŽNJE SAVJESTI

Jeste li probali peći krafne u pećnici? Imamo recept

Jeste li probali peći krafne u pećnici? Imamo recept
Igor Soban/PIXSELL

Krafne slove za jednog od glavnih neprijatelja vitke linije, stoga vrijedi isprobati one koje se peku u pećnici

Skoro svaka domaćica ima svoj recept za krafne, a obično se prže u dubokom ulju. Ipak, vrijedi kušati i one koje se peku u pećnici, jer tako možete uživati u omiljenoj hrani bez grižnje savjesti.

Ova omiljena poslastica  slovi za jednog od glavnih neprijatelja vitke linije, stoga vrijedi isprobati one koje se peku u pećnici umjesto u dubokom ulju. Fenomenalnog su ukusa, nevjerojatno su prozračne, a mnogo manje kalorične.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 30 g kristal šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 200 ml jogurta
  • 16 žlica brašna
  • 90 ml ulja

Priprema:

Jaja umutite sa šećerom. Dodajte ostale sastojke, ulje, jogurt, prašak za pecivo, vanilin šećer, brašno i sve lijepo umutite da se dobro sjedini.

Krafnice peći u limu za pečenje s kalupima u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 15 minuta. Potom ih pospite šećerom u prahu i uživajte u neodoljivom ukusu.


Izdvojeno

Reci što misliš!