Promo / Turizam

Jubilarni 30. Papučki jaglaci

Jubilarni 30. Papučki jaglaci

Hrvatsko planinarsko društvo "Sokolovac" i općina Velika organiziraju tradicionalne Papučke jaglace, koji će se održati 25. ožujka.

Izletnicima i ljubiteljima prirode na raspolaganju će biti čak sedam planinarskih tura, rekao je danas na konferenciji za novinare predsjednik požeških planinara Antun Lovrić, dodajući kako će planinari Sokolovca sljedećeg vikenda organizirati radnu akciju na kojoj će obilježiti i sve staze.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kao i prijašnjih godina, kazao je, na Papučkim jaglacima očekuje se dolazak nekoliko tisuća planinara iz svih krajeva Hrvatske te iz susjednih zemlja, što ih čini najvećim planinarskim događajem u Hrvatskoj. Za sve ljubitelje prirode i izletnike i ove će godine, kaže Lovrić, biti novih staza "iznenađenja".

"Svake se godine od nas traži da pripremimo nešto novo jer neki planinari tu godinama dolaze pa od nas očekuju zanimljivosti. I ove ćemo godine za njih nešto organizirati. Inače, svaka je staza prilagođena gostima, tako da ima onih koje se prođu za dva sata do onih od pet sati hoda. Planinari će se okupiti na veličkim livadama, odakle se kreće na staze", rekao je Lovrić.

Ovogodišnji 30. papučki jaglaci posvećeni su Ivanu Jakovini, jednom od njihovih utemeljitelja.

Kao i prijašnjih godina, molimo planinarska društva koja na ''Papučke jaglace'' dolaze autobusima, da su dužni autobuse parkirati kod župne crkve. Osobne automobile treba svakako parkirati isključivo na parkingu kod bazena. Napominjemo kako će do 11 sati kod parkirališta biti zapriječena cesta kako bi se promet mogao uredno regulirati, a vozila parkirati.

Foto: Slavonski planinarski savez
Tekst: Radio Osijek

 

  


Izdvojeno

Reci što misliš!