Promo / Turizam

NAJAVA: Aljmaška ribarska noć

NAJAVA: Aljmaška ribarska noć

SRK Dunav Aljmaš, TZ Erdut i MO Aljmaš organiziraju Aljmašku ribarsku noć 23. lipnja s natjecanjem u kuhanju fiša. Sve će se održavati u središtu sela, a sve aktivnosti trajale bi od 17 sati u subotu do ranih jutarnjih sati u nedjelju.

SRK Dunav Aljmaš, TZ Erdut i MO Aljmaš organiziraju Aljmašku ribarsku noć 23. lipnja s natjecanjem u kuhanju fiša. Sve će se održavati u središtu sela, a sve aktivnosti trajale bi od 17 sati u subotu do ranih jutarnjih sati u nedjelju.
ribarska495

'Aljmaška ribarska noć' je manifestacija na otvorenom sa trodnevnim programom. Centralni dio programa planiran je za dan 23.06.2012. subota, dok su ostala dva dana uglavnom predviđena za druženje sa našim mnogobrojnim gostima iz Dalmacije (50 gostiju iz Splita) i Vojvodine (turistički gastro obilazak te obilazak prirodnih bogatstava koje nude rijeka Dunav i općina Erdut te grad Vukovar) koji će ujedno biti i sudionici glavnog dijela programa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovom manifestacijom bi htjeli povezati naše obale Dunava i Jadrana, te smo kao temeljnu poveznicu uzeli ribe i ribare zbog njihove povijesne važnosti kako za razvoj Aljmaša tako i za razvoj manjih dalmatinskih mjesta.

Glavni događaj je stoga bogata prezentacija tradicionalne gastronomije jela od morske i slatkovodne ribe, u kojoj će se prijavljene ekipe kuhara natjecati u pripremi 'fiš paprikaša' dok će nam gosti iz Dalmacije pripremati specijalitete od morske ribe.

Osim uživanja u hrani i piću svi prisutni će moći uživati i u nastupima KUD Aljmaš te klape iz Splita, a za cjelodnevni glazbeni dio biti će zaduženi vukovarski tamburaški sastav 'Bećarski inat' koji će 'morati održavati' atmosferu kakvu samo Slavonci znaju napraviti.

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva nudit će svoje jedinstvene proizvode na štandovima uzduš centra sela.

ALJMAS495

Tijekom dana ćemo imati još nekoliko, uglavnom šaljivih, natjecanja u koje ćemo uključiti sve prisutne posjetitelje, tako da ćemo za djecu imati natjecanja: 'lov ribe u mutnom' i 'brzina vezivanja udice' a za nešto starije u večernje sate: 'natjecanje u procjeni težine ribe' i 'natjecanje u bacanju varalice'!

- Ovom manifestacijom povezujemo dvije obale: jadransku i dunavsku, te smo kao poveznicu uzeli ribu i ribare zbog njihove velike važnosti kako za razvoj Aljmaša, tako i za razvoj dalmatinskih mjesta. Dogovaramo sa zborom Župe Marije od pomoći iz Splita da nam budu gosti te da sa svojim specijalitetima od morske ribe upoznaju ovdašnje stanovništvo, a mi bismo goste dočekali s našim tradicionalnim specijalitetima od dunavske ribe. Specijaliteti bi se nudili na štandovima. U zabavnom dijelu programa izmjenjivali bi se KUD „ Aljmaš“, Zbor Župe Marije od pomoći s klapskim pjesmama, TS ,,Bećarski inat'' - najavljuju Bede, Barjaktarević i Stanković.

Sve počinje u 8 sati zajedničkim doručkom u Domu i prijepodnevnim razgledavanjem Aljmaša i ostalih općinskih mjesta. Svečano otvaranje je u 17 sati, u 18 sati počinje radionica "Izrada i krpanje mreža", a natjecanje kuhara počinje u 18.30 sati. Proglašenje pobjednika u kuhanju fiša je u 20.30 sati. U to vrijeme održavat će se i "Natjecanje u lovu ribe u mutnom" te nastup zbora iz Splita i KUD-a Aljmaš. U 21 sat je natjecanje u bacanju varalice (tvistera) za seniore, a u 21.30 sati zabavni program uz tamburaše i zbor iz Splita. Organizator je pripremio i natjecanje u procjeni težine ribe te natjecanje u brzini vezanja udice. Ponudu će upotpuniti OPG-ovi, obrti i udruge s područja općine Erdut i gostiju iz Splita.


TEKST: D.Pejić, Glas Slavonije

 


Izdvojeno

Reci što misliš!