Lifestyle / Ostalo

Najbrojnija skupina majmuna u ZOO vrtu

Maorski makaki dobili novu nastambu s dahom Tvrđe

Maorski makaki dobili novu nastambu s dahom Tvrđe
Facebook/Zoološki vrt Osijek

Ova nova prostorija pruža makakijima dovoljno prostora za njihov prirodni način života, omogućujući im kretanje kako po zemlji, tako i po povišenim platformama na više razina

U Zoološkom vrtu Osijek, maorski makaki najbrojnija su skupina majmuna, ali njihovo dosadašnje stanište s ostalim majmunima pokazalo se neadekvatnim. Stara nastamba imala je ukupnu površinu od 11 kvadratnih metara za zajednički unutarnji prostor, prostor za odvajanje od pet kvadratnih metara, dva prostora od četiri kvadratna metra te dva manja vanjska prostora, odnosno jedan od 54 i drugi od 36 kvadratnih metara.

Nova nastamba prostire se na 12 puta devet metara vanjskog i 12 puta 4,8 metara unutarnjeg prostora. Ova nova prostorija pruža makakijima dovoljno prostora za njihov prirodni način života, omogućujući im kretanje kako po zemlji, tako i po povišenim platformama na više razina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz prostrana skloništa, sunčališta i zaštitu od vremenskih uvjeta, prostor je opremljen i pomagalima za održavanje njihove kondicije i koordinacije. Također, vanjski i unutarnji dio prostora povezani su s dvama tunelima kojima se životinje mogu slobodno kretati.

Ispred nove nastambe postavljene su i betonske kocke iz Tvrđe kako bi stvorile zanimljiv prilaz nalik na manji trg i mjesto za odmor, što čini prostor još privlačnijim posjetiteljima. Također, posjetiteljima je na raspolaganju jedinstven aparat za pizzu, a prostor je osmišljen i kao edukativni kutak koji uključuje i multimedijski sadržaj.

FOTO: Unikom


Izdvojeno

Reci što misliš!