Lifestyle / Ostalo

„SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“

Vukovar od petka, 3. svibnja očekuje na tisuće posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske!

Vukovar od petka, 3. svibnja očekuje na tisuće posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske!
PR

6. festival „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“ ove godine dodatno privlači predstavljanjem autohtonih hrvatskih jela

Bliži se ovogodišnji, šesti po redu Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“, koji će svoja vrata otvoriti u petak, 3. svibnja i do nedjelje, 5. svibnja u Vukovar dovesti na tisuće posjetitelja, prvenstveno ljubitelja tradicije i hrvatske nematerijalne kulturne baštine. No, ove godine, ovaj će jedinstven i nadaleko poznat festival pohoditi i brojni ljubitelji domaćeg ića i pića jer ovogodišnji Festival tematski posebno predstavlja tradicionalna i autohtona hrvatska jela  i u Vukovar donosi bogatstvo mirisa i okusa Prigorja, Zagorja, Baranje, Moslavine te drugih krajeva Hrvatske.

Tako će u Vukovaru tradicionalna jela vrbovečkog kraja predstaviti kuharice iz Udruge žena „Kaj su jeli naši stari“ iz Vrbovca gdje se svake godine održava istoimena, najstarija hrvatska gastro manifestacija. Vrbovečka pera, purica s mlincima, štrudle, štrukli i fileki, samo su neki od lokalnih specijaliteta vrbovečkog kraja koji će biti u ponudi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tradicionalna hrvatska jela s paprikom, pripremat će sudionici Festivala iz Bilja, točnije iz Lovačkog društva Vardarac koji će ujedno predstaviti i tradicionalnu manifestaciju „Paprika Fest“ koja se već dugi niz godina održava u baranjskom selu Lug.

A s paprikom će se ove godine u Vukovaru i naveliko kuhati. Naime, tijekom drugog dana festivala, u subotu, 4. svibnja, održat će se veliko kulinarsko natjecanje u kuhanju čobanca na lokaciji šetnice uz Dunav. Majstori čobanca će kuhati od 14 do 16 sati, a potom će ocjenjivački žiri proglasiti pobjednike i dodijeliti prigodna priznanja.

3. do 5. svibnja Pripremite se za sjajan glazbeni program na Festivalu ''Svi Zajedno Hrvatsko Naj''

Tijekom sva tri dana održavanja, posjetitelji će u sklopu Festivala moći obići poseban Eko-etno sajam, na kojem će moći kušati i kupiti autohtone proizvode prvenstveno iz Slavonije, ali i drugih krajeva Hrvatske.  U ponudi će se naći slavonski med zaštićenog porijekla, raznovrsni sirevi, proizvodi od lavande, aronije i dr.  Na svoje će doći i ljubitelji vrhunskih vina koji će moći uživati u ponajboljim vinskim kapljicama Srijema i Podunavlja koje će domaći vinari predstavljati u sklopu Festivala.

Slavonija je oduvijek bila omiljena eno-gastro destinacija, a Vukovar raj za gurmane. Bilo da se radi o domaćem kulenu, fiš paprikašu, šaranu na rašljama ili čobancu, među slavonskim tradicionalnim specijalitetima svatko će pronaći svoja omiljena. A njih će u sklopu ovogodišnjeg Festivala biti u izobilju!

Festival “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ” jedinstven je hrvatski festival na kojem se predstavlja zaštićena hrvatska nematerijalna kulturna baština s UNESCO-ve liste, uz najatraktivnije turističke manifestacije i kulturno-turističke atrakcije iz cijele Hrvatske.

Na Festival, koji je tijekom godina postao prava vukovarska tradicija, svake godine pristignu gosti iz cijele Hrvatske, ali i susjednih država i naše dijaspore.

Ovogodišnji će Festival ponudi program koji je sadržajniji i bogatiji od svih prethodnih godina, a svi detalji programa mogu se pronaći na službenoj web stranici Festivala.

Organizatori ovogodišnjeg Festivala su, kao i svake godine, Grad Vukovar, TZ grada Vukovara, agencija Organizatori bez granica i Hrvatska kuća „Materina priča“, a ove se godine kao partneri Festivala pridružuju TZ Bilogora-Bjelovar, Zadruga Vrhunsko vukovarsko, Gradski muzej Vukovar, Hrvatski dom Vukovar, Lovačko društvo Zrinski  i Vukovarski vodotoranj.


Izdvojeno

Reci što misliš!