Lifestyle / Ostalo

Umjetnička i Ugostiteljska

Osječke srednje škole istražuju marokansku tradicionalnu kuhinju kroz projekt ''À la cARTe''

Osječke srednje škole istražuju marokansku tradicionalnu kuhinju kroz projekt ''À la cARTe''
PR

Ovakve i slične aktivnosti imaju ključnu ulogu u stvaranju obogaćenog obrazovnog okruženja te prilika za učenje i stjecanje novih iskustava u razvoju učeničkih kompetencija i stručnosti

Dvije osječke srednje škole, zahvaljujući financijskoj potpori MZO-a, zajednički će istraživati marokansku tradicionalnu kuhinju.

Učenici i nastavnici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna i Ugostiteljsko-turističke škole u nadolazećim će tjednima marokansku kuhinju istraživati iz umjetničke i kulinarske perspektive. Temeljna ideja projekta je, kroz suradnju i zajedničke aktivnosti učenika i stručnjaka različitih profila, stvoriti dodirne točke njihovih profesija i na taj način omogućiti učenje, stjecanje novih iskustava i kreativno stvaralaštvo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Točnije, kipari i kuhari će, kroz zajedničke susrete, upoznavati marokansku tradicionalnu kuhinju. Prva radionica koja se održala u utorak u Umjetničkoj školi za glavnu je aktivnost imala izradu tajinea, tradicionalnih marokanskih glinenih posuda za pripremu hrane. Pod stručnim vodstvom nastavnika, kuhari i kipari naučili su što je tajine, proučavali osnovne značajke dizajna ovih posuda te oblikovali i pripremali posude za sljedeće faze produkcije.

Nakon što posude budu dovršene, kroz nekoliko tjedana, timovi će se preseliti u Ugostiteljsku školu, gdje će na kutama i uniformama mrlje od gline zamijeniti mrlje od namirnica. Nastavnici Ugostiteljsko-turističke škole pripremit će kulinarsku radionicu kada će tajinei doista poslužiti svrsi. Kipari i kuhari će pripremati tradicionalna marokanska jela.

U školama ističu kako je projekt ''À la cARTe'' poticaj razvijanju projektne i stručne suradnje između dviju škola. Ovakve i slične aktivnosti imaju ključnu ulogu u stvaranju obogaćenog obrazovnog okruženja te prilika za učenje i stjecanje novih iskustava u razvoju učeničkih kompetencija i stručnosti.


Izdvojeno

Reci što misliš!