Lifestyle / Ostalo

NEKOM DAJU I PUSU

Proljetna ZOO školica: Maleni Osječani poklonili svoje plišance čimpanzama

Proljetna ZOO školica: Maleni Osječani poklonili svoje plišance čimpanzama
RTL

Djeca i čimpanze na zabavno edukativnoj radionici u osječkom zoološkom vrtu. Jednima plišane igračke, a drugima nezaboravno iskustvo

Đina, Ana i Moka, čimpanze koje žive u osječkom ZOO vrtu, ugodno su se iznenadile plišanim igračkama koje su pronašle u svojoj nastambi. Njihovu igru oduševljeno su pratili mališani i pokazali da se samo srcem dobro vidi ono što se voli. A kada se voli, ništa nije teško pa ni rastati se od svojih plišanaca koje su čimpanzama donijeli na dar.

Uslijedila je igra i zabava, i čimpanza i djece koja dio svojih školskih praznika provode na zabavno edukativnim radionicama ZOO vrta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Uz zabavu da nešto i nauče i da evo to slobodno vrijeme koje imaju kad nemaju škole da iskoriste na neki kako bih rekao pozitivan način", kaže za RTL Danas voditelj Zoološkog vrta Osijek.

Čimpanze je zanimalo ima li u plišancima i nešto za jelo, a djecu pak što ovi čovjekoliki majmuni jedu.

"Čimpanze jedu prvenstveno voće, razne sjemenka, brst, preko zime kad nema brsta onda im ponudimo i sijeno, to vole jesti, obožavaju", objasnio je timaritelj u Zoološkom vrtu Osijek Dino Petrina.

Kako bi došle do hrane prave i koriste alate, komuniciraju glasanjem, govorom tijela i izrazima lica, pokazuju i znatiželju, uznemirenost ili sreću, a s ljudima dijele i 98 posto zajedničkih gena.

"Nekako su najsličnije nama, imaju dosta poveznica, zabavne su, razigrane su i s njima se može jako puno raditi", kaže Nikica Jukić.

Posebno kada se s njima uspostavi odnos povjerenja.

"Stekli smo neko povjerenje i one u mene i ja u njih tako da imam onako malo drugačiji odnos od svih ostalih timaritelja, tako da im se mogu više približiti, možemo se i pomaziti, mogu ih pogledati i pregledati", ističe timaritelj Petrina.

O čimpanzama su mališani danas puno toga naučili, a najviše im se svidjelo kako pokazuju svoju ljubav.

"Tako što se zagrle ili nekom daju pusu", govori Hana iz Osijeka.

Proljetna ZOO školica nastavlja se i u petak, a mali Osječani nestrpljivo iščekuju svoju novu veliku pustolovinu.


Izdvojeno

Reci što misliš!