Lifestyle / Ostalo

Okupio stručnjake

U Osijeku se održao međunarodni psihijatrijski kongres

U Osijeku se održao međunarodni psihijatrijski kongres
PR

Kongres je obuhvatio brojna područja psihijatrije s naglaskom na biologijsku psihijatriju

U srijedu i četvrtak, 27. i 28. ožujka Osijek je bio domaćin 1. kongresa s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom ''Multidimenzionalni pristup u liječenju psihijatrijskih poremećaja", a održavao se na Medicinskom fakultetu u Osijeku, Sveučilišta J.J. Strossmayera Osijek.

Taj stručno-znanstveni skup inicirao je i organizirao Zavod za akutnu i biologijsku psihijatriju s intenzivnim liječenjem Klinike za psihijatriju - KBC Osijek pod vodstvom doc. prim. dr. sc. Anamarije Petek Erić i tima: dr. Ivana Pavličević Tomas, Matea Klarić, bacc. med. techn., Vesna Pintar, meg. med. tech., dr. Zoran Čavajda, dr. Ena Bandov, dr. Lucija Kljaić te podršku Predstojnika Klinike izv. prof. dr. sc. Ivana Požgaina i ravnatelja KBC Osijek – doc. dr. sc. Željka Zubčića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Su-organizratori kongresa bili su Medicinski fakultet u Osijeku i Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku te je u ovome smislu uspostavljena i nova suradnja s Pravnim fakultetom u Osijeku. Održavao se pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, Hrvatskog psihijatrijskog društva, Hrvatske akademije medicinskih znanosti - kolegij psihijatrijskih medicinskih znanosti i Hrvatskog instituta za istraživanje i edukaciju o mentalnom zdravlju.

U razmjeni kliničkih i znanstvenih iskustava sudjelovalo je ukupno 49 predavača, a organizatori su posebno ponosni na sudjelovanje kolega iz inozemstva (Švicarska, Grčka, Rusija, Irska i Češka) koji su svi redom eminentni stručnjaci i znanstvenici iz područja psihijatrije na globalnoj razini. Neophodno je za istaknuti kako su na kongresu svojim vrijednim predavanjima sudjelovali doajeni svjetske i hrvatske psihijatrije – prof. Norman Sartorius i prof. emeritus Miro Jakovljević.

Kongres je obuhvatio brojna područja psihijatrije s naglaskom na biologijsku psihijatriju te psihologiju, sestrinstvo, specijalističke medicinske djelatnosti srodne psihijatriji te međuodnos pravne znanosti i psihijatrije.

Za sudjelovanje na kongresu nisu bile predviđene kotizacije jer je cilj organizatora bio promovirati transparentnu i dostupnu diseminaciju znanja na stručnoj i znanstvenoj razini u okviru psihijatrije i interdisciplinarnih srodnih znanosti.


Izdvojeno

Reci što misliš!