kulinarski savjeti
Chef Gretić otkriva koji je njegov trik za najbolju juhu, roštilj i treba li tjesteninu ispirati
Chef Gregić odgovorio je RTL-ovoj novinarki Ružici Đukić i na neka osnovna kulinarska pitanja
Hell's ktchen je uvjerljivo najbolji natjecateljski gastro show na unatrag šest ili sedam godina. Tako je RTL-ova emisija opisana na stranicama najpriznatijeg internetskog gastro portala. Show je to u kojem s jednakom pažnjom riječi glavnog chefa Toma Gretića prate i natjecatelji i gledatelji.
Chef Gregić odgovorio je RTL-ovoj novinarki Ružici Đukić i na neka osnovna kulinarska pitanja:
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Obilazak obnovljenih zidina, otvorena vrata iločkih vinarija, besplatna vožnja turističkim vlakićem, izložbe, koncerti, među kojima i onaj klape Svet Juraj HRM-a, radionice za djecu – bogatim programom od 2. do 5. svibnja Grad Ilok s partnerima promovira obnovljenu povijesnu jezgru
-
-
Brođanin Hrvoje Mužević baš je tada trebao dostaviti hranu, ali je vidio da netko ispod podvožnjaka treba pomoć. Nije dvojio
Što ide na vruću tavu, a što na hladnu?
Na vruću tavu ide sve, a na hladnu samo pačja prsa i gušća jetra.
Najbolje juhe, je l' to sve kad ide u hladnu vodu ili mora provirit?
Najbolje juhe su kad se prva voda baci kako bi se sve nečistoće i masnoće isprale. Piletina, junetina, bilo što, dovede se do ključanja i pusti još minutu. Ispere se sve u hladnoj vodi, doda hladna voda i onda se ide kuhat juha.
Savjet za majstore roštilja?
Meso, ako je svježe, samo zasolite. Pac ništa. Samo sol.
Ispirati li tjesteninu (pastu) nakon kuhanja?
Hladna voda na pastu? Ni slučajno. Nema ispiranja. Taj škrob koji ostane povezuje sos. Što je teži sos to je pasta bez jaja, što je lakši, to je pasta s jajima.
Kako ispeći najsočnije pile?
Ja ga pečem na 250 stupnjeva dok ne dobijem koricu i onda smanjim.
Ide u vrelu pećnicu?
Apsolutno. Ništa se ne stavlja u hladnu pećnicu.
Više u video prilogu:
Izdvojeno
-
Rafale su u niskom letu nadletjeli Osijek i tako odali počast operaciji Bljesak
-
Dizajn stana u Osijeku potpisuju STUDIOPI iza kojeg stoji arhitektica Iva Pauzar i nagrađivani dizajn studio Regular Company
-
Dok mačka okolo traži hranu, mačiće stare dva tjedna grije zamjenska mama, koka
-
Tako su prvi slobodni termini za CT abdomena i zdjelice dostupni tek u studenome, točnije 8., 11. i 12. studenoga
Reci što misliš!