Lifestyle / Ostalo

kulinarski savjeti

Chef Gretić otkriva koji je njegov trik za najbolju juhu, roštilj i treba li tjesteninu ispirati

Chef Gretić otkriva koji je njegov trik za najbolju juhu, roštilj i treba li tjesteninu ispirati
RTL

Chef Gregić odgovorio je RTL-ovoj novinarki Ružici Đukić i na neka osnovna kulinarska pitanja

Hell's ktchen je uvjerljivo najbolji natjecateljski gastro show na unatrag šest ili sedam godina. Tako je RTL-ova emisija opisana na stranicama najpriznatijeg internetskog gastro portala. Show je to u kojem s jednakom pažnjom riječi glavnog chefa Toma Gretića prate i natjecatelji i gledatelji.

Chef Gregić odgovorio je RTL-ovoj novinarki Ružici Đukić i na neka osnovna kulinarska pitanja:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Što ide na vruću tavu, a što na hladnu?

Na vruću tavu ide sve, a na hladnu samo pačja prsa i gušća jetra.

Najbolje juhe, je l' to sve kad ide u hladnu vodu ili mora provirit?

Najbolje juhe su kad se prva voda baci kako bi se sve nečistoće i masnoće isprale. Piletina, junetina, bilo što, dovede se do ključanja i pusti još minutu. Ispere se sve u hladnoj vodi, doda hladna voda i onda se ide kuhat juha.

Savjet za majstore roštilja?

Meso, ako je svježe, samo zasolite. Pac ništa. Samo sol.

Ispirati li tjesteninu (pastu) nakon kuhanja?

Hladna voda na pastu? Ni slučajno. Nema ispiranja. Taj škrob koji ostane povezuje sos. Što je teži sos to je pasta bez jaja, što je lakši, to je pasta s jajima.

Kako ispeći najsočnije pile?

Ja ga pečem na 250 stupnjeva dok ne dobijem koricu i onda smanjim.

Ide u vrelu pećnicu?

Apsolutno. Ništa se ne stavlja u hladnu pećnicu.

Više u video prilogu:


Izdvojeno

Reci što misliš!