kulinarski savjeti
Chef Gretić otkriva koji je njegov trik za najbolju juhu, roštilj i treba li tjesteninu ispirati
Chef Gregić odgovorio je RTL-ovoj novinarki Ružici Đukić i na neka osnovna kulinarska pitanja
Hell's ktchen je uvjerljivo najbolji natjecateljski gastro show na unatrag šest ili sedam godina. Tako je RTL-ova emisija opisana na stranicama najpriznatijeg internetskog gastro portala. Show je to u kojem s jednakom pažnjom riječi glavnog chefa Toma Gretića prate i natjecatelji i gledatelji.
Chef Gregić odgovorio je RTL-ovoj novinarki Ružici Đukić i na neka osnovna kulinarska pitanja:
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
-
Više informacija kako je do nesreće došlo bit će poznato kad policija objavi detalje provedenog očevida
-
U manje od pola sata utakmice Mierez je zabio hat-trick i praktički riješio utakmicu
Što ide na vruću tavu, a što na hladnu?
Na vruću tavu ide sve, a na hladnu samo pačja prsa i gušća jetra.
Najbolje juhe, je l' to sve kad ide u hladnu vodu ili mora provirit?
Najbolje juhe su kad se prva voda baci kako bi se sve nečistoće i masnoće isprale. Piletina, junetina, bilo što, dovede se do ključanja i pusti još minutu. Ispere se sve u hladnoj vodi, doda hladna voda i onda se ide kuhat juha.
Savjet za majstore roštilja?
Meso, ako je svježe, samo zasolite. Pac ništa. Samo sol.
Ispirati li tjesteninu (pastu) nakon kuhanja?
Hladna voda na pastu? Ni slučajno. Nema ispiranja. Taj škrob koji ostane povezuje sos. Što je teži sos to je pasta bez jaja, što je lakši, to je pasta s jajima.
Kako ispeći najsočnije pile?
Ja ga pečem na 250 stupnjeva dok ne dobijem koricu i onda smanjim.
Ide u vrelu pećnicu?
Apsolutno. Ništa se ne stavlja u hladnu pećnicu.
Više u video prilogu:
Izdvojeno
-
U brojkama, put kroz Hrvatsku doći će oko 105 eura, a kroz Bosnu nešto manje od 35 eura
-
Zbog čega su neki objekti povisili cijene bureka, a neki ne, ne znamo, ali i ne zanima nas previše dokle god vidimo da se uspješno prodaje, kao što tako sigurno razmišljaju i vlasnici pekarnica
-
Na šahtu gdje je 65 stupnjeva ispekli smo nešto poput omleta, ali ne i jaje na oko. Na kraju članka pogledajte video
-
U Pravilniku o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače stoji da će liječnik izreći upozorenje vozaču ako utvrdi da vozač koristi djelatne tvari koje značajno utječu na psihofizičke sposobnosti i na sposobnosti upravljanja motornim vozilima.
Reci što misliš!