Lifestyle / Ostalo

Prigodna aktivnost

Božićna čarolija u Josipovcu: Kreativna radionica oduševila djecu i odrasle

Božićna čarolija u Josipovcu: Kreativna radionica oduševila djecu i odrasle
Udruga Josipovac

Na taj način ponudilo se kvalitetno i kreativno provođenje slobodnog vremena djeci, mladima i odraslima, a istovremeno se potaknuo razvoj pozitivnih osobina kod tih populacija te poticanje međugeneracijske suradnje i solidarnosti

Kreativna božićna radionica održana je u petak, 8. prosinca u Josipovcu u organizaciji Udruge Josipovac.

Cilj je ovakve radionice poticanje kreativnosti i maštovitosti, samoizražavanje, samopouzdanje, razvoj vizualne percepcije, razvoj umjetnosti i učenje strpljenju i koncentraciji, što je izuzetno važno za djecu. U grupnoj likovnoj radionici izrade božićnih ukrasa sudionici su koristili različite likovne tehnike.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Teme su bile različite i primjerene dobi sudionika. Aktivnost je trajala ukupno dva sata, a po završetku je za sudionike organizirano osvježenje.

Na taj način ponudilo se kvalitetno i kreativno provođenje slobodnog vremena djeci, mladima i odraslima, a istovremeno se potaknuo razvoj pozitivnih osobina kod tih populacija te poticanje međugeneracijske suradnje i solidarnosti.

Za najmlađe su priređene bojanke koje su, nakon bojanja, izrezivali te dobili viseće ukrase-mobile. Nešto stariji su izrađivali boriće od špage i razne ukrase od drvenih špatula, a sve su ukrasili po svom osobnom ukusu, dok su se nešto vještiji okušali u izradi slika od konca, pick point tehnikom šivanja prema zadanom predlošku i na taj način dobili prekrasne čestitke i slike.

Na radionici se okupilo 30-ak sudionika, većinom djeca osnovnoškolskoga uzrasta koji su izrađivali božićne ukrase i dekoracije prema svojim afinitetima i sposobnostima, a sve što su izradili ponijeli su svojim kućama.

Po završetku radionice, na kojoj je vladalo izuzetno pozitivno ozračje, svi su bili vrlo zadovoljni te iskazali interes za sljedećom radionicom ovakvog tipa.

U provedbi radionice voditeljice su bile pedagozi s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom i mladima.

Ova radionica ostvarena je uz financijsku potporu Mjesnog odbora Josipovac.


Izdvojeno

Reci što misliš!