Lifestyle / Ostalo

vozilo budućnosti

Električni romobili preuzimaju i osječke ulice

Električni romobili preuzimaju i osječke ulice
Ivica Benić/SiB.hr

Zbog svoje praktičnosti, ekonomičnosti i kompaktnosti mnogi ih smatraju vozilom budućnosti, a vozeći ove romobile nećete doći oznojeni na posao

Električni romobili već su neko vrijeme veliki trend u svijetu, a sve više preuzimaju i ulice slavonske metropole.

Klasični romobil mnogima je ostao u lijepom pamćenju iz djetinjstva. Danas su romobili mnogo razvijeniji, sigurniji i prije svega bolji!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zbog svoje praktičnosti, ekonomičnosti i kompaktnosti mnogi ih smatraju vozilom budućnosti, a vozeći ove romobile nećete doći oznojeni na posao.

Maksimalna brzina od 20-25 km/h idealna je za gradsku vožnju i brže stizanje svih obaveza, a zakonski spadaju u istu kategoriju kao i bicikli i ne zahtijevaju nikakve posebne dozvole za vožnju ili registracije.

električni romobil Fotogalerija

Neko prosječno vrijeme punjenje baterije električnog romobila je oko tri sata, a s jednim punjenjem možete preći čak 25-30 kilometara, no to dosta  zavisi od težine korisnika i terena na kojem se vozi. Ako i baterija 'crkne' uvijek se možete odgurivati nogama.

Prednosti električnog romobila prepoznao je i Osječanin Mario koji ga svakodnevno vozi do posla i nazad.

"Za razliku od bicikla, posebno u ove vruće dane, na romobilu se ne oznojim dok dođem do posla, a i ne moram brinuti hoće li mi ga netko ukrasti jer ga samo sklopim i unesem u svoj ured.", istaknuo je Mario za njega glavne prednosti električnog romobila.

Romobil možete i putem aplikacije spojiti na svoj pametni telefon i tako ga zaključati, pratiti potrošnju baterije, koliko ste kilometara i kojom brzinom prešli, a uz neke preinake softwarea i povećati maksimalnu brzinu.

Trenutno najpopularniji model u Hrvatskoj je onaj od Xiaomija, a kupiti ga možete već od 3 tisuće kuna.

Nema sumnje, ovo je vozilo koje ćemo sve češće sretati na ulicama.


Izdvojeno

Reci što misliš!