Lifestyle / Ostalo

Uz Đakovčanke i Đakovačke kronike, sinoć su otvoreni 8. Đakovački rezovi

Uz Đakovčanke i Đakovačke kronike, sinoć su otvoreni 8. Đakovački rezovi

Sinoć su na gradskom korzu u Đakovu otvoreni 8. Đakovački rezovi. Na svečanom otvorenju, koje je okupilo veliki broj domaće publike i gostiju, nastupila je Ženska vokalna skupina Đakovčanke.

Ispred organizatora posjetitelje Rezova pozdravila je predsjednica Đakovačkih rezova Sanja Bježančević.

"Koncept Đakovačkih rezova, zamišljen kao urbana priča i istovremeno sličnost i suprotnost Đakovačkim vezovima, nije se bitno mijenjao od prvog izdanja. Ono što je pak potpuno jasno, Rezovi kroz različite kulturno umjetničke forme progovaraju o aktualnim temama. I možda naš zadatak i naša snaga nisu mijenjati svijest ili popraviti svijet, ali jesu spajati različite kulture i širiti toleranciju. I zato Đakovački rezovi otvaraju svoja vrata i prozore svima. Bez obzira na boju kože i vjersku pripadnost. Bez obzira na političke boje i stavove. Bez obzira na sve različitosti jer one nisu nikada, niti će ikada, biti prepreka boljem sutra", napomenula je Bježančević na otvorenju 8. Đakovačkih rezova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

8. Đakovačke rezove otvorio je gradonačelnik Grada Đakova, Marin Mandarić, uz pohvale manifestaciji i uz nadu da će Rezovi u godinama koje dolaze još i više rasti i nastaviti promovirati Đakovo.

Nakon otvorenja posjetitelji su, na velikom platnu pod zvijezdama, pogledali film Nade Varšave Moja najdraža pjesma iz 1975. i epizodu Đakovačkih kronika s početka 1970.-ih.

Program Rezova nastavlja se danas i sutra projekcijama EFF Srce Slavonije, a sjajni Fluentes zatvorit će sutra (petak 23. lipnja) u 23 sata osmo izdanje manifestacije.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!