Lifestyle / Moda

H&M-ova inicijativa prikupljanja odjeće od sada u svim prodavaonicama u Hrvatskoj

H&M-ova inicijativa prikupljanja odjeće od sada u svim prodavaonicama u Hrvatskoj

H&M je prvo modno poduzeće koje je pokrenulo inicijativu prikupljanja odjeće na globalnoj razini. Od veljače 2013., naši kupci na svim tržištima imaju mogućnost predati rabljenu odjeću u H&M prodavaonice. U Hrvatskoj, inicijativa se prvotno provodila u odabranim prodavaonicama. Od sada, projekt se proširuje na svih 12 H&M prodavaonica.

"Ova inicijativa prvenstveno je ekološki projekt. Kratkoročno, imamo jasan cilj izbjeći gomilanje otpada i spriječiti da tkanine dospiju na odlagališta smeća. Dugoročno želimo pronaći rješenje koje omogućuje recikliranje svih tekstilnih vlakana i njihovu pripremu za ponovnu uporabu", kaže Karl-Johan Persson, glavni direktor H&M-a.

Preko ove inicijative, kupci H&M-a mogu štedjeti prirodne resurse i smanjiti negativne utjecaje na okoliš jer osiguravaju da će na smetlištu završiti manje količine tkanine. H&M prihvaća odjevne predmete bilo koje marke u bilo kojem stanju. Kao protuuslugu, kupci za svaku donesenu vreću stare odjeće, dobivaju kupon za 15% popusta na omiljeni odjevni predmet. Od svakog kupca uzimamo maksimalno dvije vreće po danu. Od sada pa nadalje, stara odjeća može se predati u svim H&M prodavaonicama u Hrvatskoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odjeću tada preuzima i:Collect, partner H&M-a. Ovo poduzeće raspolaže infrastrukturom kojom se roba široke potrošnje može ponavljano obrađivati i pripremiti za ponovnu uporabu.

Prihodi od inicijative prikupljanja odjeće idu H&M-ovoj zakladi Conscious i ulažu se u inovativne projekte koji rade na tehničkim rješenjima kako bi se postigao zatvoreni krug životnog ciklusa za tekstilna vlakna. Osim toga, po prikupljenom kilogramu stare odjeće, 2 centa se doniraju lokalnim humanitarnim organizacijama: http://www.hm.charitystar.com/


Izdvojeno

Reci što misliš!