Lifestyle / Moda

Od nagradne igre na SiB-u do modnih pista Londona

Od nagradne igre na SiB-u do modnih pista Londona

Donosimo vam priču koliko jedna obična nagradna igra može promijeniti nečiju budućnost. Mlada Julija Babić odigrala je nagradnu igru na našem portalu i nakon toga sve se promijenilo.

"Prvi susret sa manekenstvom imala sam još u osnovnoj školi kada sam pohađala školu manekenstva. No kada je tečaj završio i kada je trebalo napraviti prve korake na pisti, od treme i straha roditeljima sam prešutila vrijeme i mjesto održavanja revije te tako 'preskočila' svoju prvu diplomu. Nakon toga cijelu misao i želju za manekentvom maknula sam u stranu misleći kako je to bio samo dječji hir, no nakon nekog vremena ukazala mi se prilika koja mi je upotpunosti preokrenula život. Naime, na SiB-u je osvanula nagradna igra za besplatanu Školu osnova manekanstva iza koje je stajala agencija Midikenn model management. Prijavljivao se sve veći broj cura i pomislila sam 'zašto ne?!'. Odigrala sam nagradnu igru i za par dana stigle su sretne vijesti," kaže nam Julija.

Kroz školu manekenstva stekla je određenu sigurnost i stav koji su se kasnije pokazali kao ključni faktori u manekenskom poslu.

"Naučila sam osnove, kako se ponašati na castinzima te kako pozirati, hodati pistom. Svakako bih Midikennovu školu preporučila svim djevojkama i dečkima koje žele steći jedno super iskustvo, steći samopuzdanje i sigurnost te se bar na kratko okušati u svijetu mode i modelinga. Nikad ne znate, možda vam se posreći, baš kao i meni!," dodaje ona.

1cf810dc3db16a34a3bdb68a7b465d99.jpg

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon šest tjedana škole održana je završna modna revija na kojoj su imali priliku pokazati sve naučeno. Odlučila se ovaj put odvažiti doći na vlastitu reviju što je, kako se pokazalo, bila ispravna odluka.

Na reviji je bio prisutan i Sayon Bangoura, modni agent i vlasnik agencije Midikenn. Nakon revije Sayon i Ivan Rukavina, direktor Midikenn model managementa Osijek pozvali su ju na razgovor i tako je sve postalo stupanj ozbiljnije. Već na prvom razgovoru Midikenov tim priopćio joj je kako za nju ima veće inozemne planove, što se Juliji u početku činilo skroz nestvarno i daleko.

U prvih par mjeseci usljedila su snimanja za časopise kao što su gloria.in i magazin svijet, te modni editorijali za Yuniku i višestruke suranje sa fotografkinjom Joannom Paciorek koja mi je pomogla pri prvim susretima ispred objektiva. Prva revija pred većim brojem ljudi, popraćena medijskom pozornosti bila mi je ona za modni dvojac TWINS na Cro a porteru. Usljedila je mala pauza kako bi se mogla posvetiti školi i obvezama koje su ju čekale kod kuće.

"U međuvremenu sam primila vijest iz Midikena kako bih se na ljeto mogla okušati i sa inozemstvom te je kroz par tjedana stigao potvrdan odgovor iz Londona. Klasično ljeto u Osijeku zamjenila sam Londonom te tamo provela mjesec dana. Otprilike sam znala što me čeka, no moram priznati da sam očekivala malo lakši tempo. Dan mi je započinjao prilično rano i užurbano, već nakon doručka kretala sam na castinge kojih je znalo biti i 7 u jednom danu. Iako mi je u početku trebalo vremena da se naviknem na londonski tempo na kraju sam ipak uspjela spojiti ugodno s korisnim te između brojnih kastinga, snimanja i poslova steći nova poznastva i istražiti dobar dio grada.

Po povratku iz Londona upisala sam fakultet fizioterapije, odradila reviju Elfs-a na jesenskom Cro a porteru, i na moje osobno zadovoljstvo fashion incubator u Osijeku te se kroz par tjedana uputila u Muenchen. Muenchen je također bio sasvim neočekivan. Ivan Rukavina, direktor Midikenna Osijek koji nam u zadnje vrijeme otvara i njemačko tržište, nazvao me jednog popodneva sa pitanjem jesam li za kratko putovanje do Njemačke. Tjedan dana boravila sam u Muenchenu gdje sam uspješno obavila posao za poznatu švicarsku modnu kuću Akris, te odradila nekoliko castinga. Svoje slobodno vrijeme sam i ovog puta iskoristila za razgledavanje grada," o svojem manekenskom iskustvu kaže Julija.

f5510c5d18d6df9ff83fccc3db78023e.jpg

Nakon Muenchena posvetila se fakultetu i polaganju ispita, a nedavno je odradila i proljetni Cro a porter koji se pokazao puno uspješniji nego prošli. Nosila je reviju za Vedranu Mastelu, Marija Vijačkića, Petru Vuletić i Sašu Hortiga te osječku dizajnericu Lidiju Pihler Yuniku.

"Velika pozitivna strana, prednost koja me najviše oduševljava jest ta da, gdje god putovala, radim ono što volim a ujedno imam priliku istraživati različita mjesta i ljude. Sada sam posvećena drugim obvezama i nestrpljivo iščekujem ljeto koje će, nadam se, donijeti još neko putovanje," zaključuje ona.

[blockquote]Ivan Rukavina o Juliji:
„Od samog početka vidjelo se da Julija ima velik potencijal i da je jedna od djevojaka koje bi mogle napraviti nešto u ovom iznimno teškom i zahtjevnom poslu koji traži mnoga odricanja i puno rada na sebi. Sayon, Tamara (Tamara Pinterić – djevojka koja radi s polaznicima u Midikennovoj školi u Osijeku) i ja bili smo apsolutno uvjereni da Julija ima potencijal i za sada je na odličnom putu da nam opravda svo povjerenje koje je od nas dobila. Uz još više rada, puno upornosti i malo sreće, ona može napraviti još puno jako lijepih stvari u modnom svijetu.“[/blockquote]

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!