Kultura / Ostalo-Kultura

Sa četiri predavanja

Na AUKOS-u održan 3. Forum o Juliju Kniferu povodom 100. obljetnice njegova rođenja

Na AUKOS-u održan 3. Forum o Juliju Kniferu povodom 100. obljetnice njegova rođenja
PR

Akademija za umjetnost i kulturu organizira i Osječki meandar – 8. utrku studenata i građana u subotu, 27. travnja u deset sati ispred Vodenih vrata u Tvrđi

Na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku povodom 100. obljetnice rođenja Julija Knifera danas je održan 3. Forum Julija Knifera sa središnjom temom ''Znamo li zašto je Knifer veliki umjetnik?''.

Forum je organiziran u sklopu Doktorske škole Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i Centara za istraživanje u umjetnosti i kulturi Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, a gostovali su izv. prof. dr. sc. Katarina Rukavina (Akademija primijenjenih umjetnosti, Rijeka) s predavanjem ''Knifer kao antiumjetnik ili samoukinuće umjetnosti u filozofiji'', izv. prof. dr. sc. Blaženka Perica (Umjetnička akademija, Split) s predavanjem ''Graničnost stanja – postmoderna obilježja meandra'', dr. sc. Dario Vuger (Muzej likovnih umjetnosti, Osijek) s predavanjem ''Ponavljanje kao metoda – meandar i filozofija slike'' te prof. dr. sc. Krešimir Purgar (Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku) s predavanjem ''Je li značenje imanentno djelu? Odnos forme i sadržaja kod Julija Knifera''.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Akademija za umjetnost i kulturu organizira i Osječki meandar – 8. utrku studenata i građana u subotu, 27. travnja u deset sati ispred Vodenih vrata u Tvrđi.


Izdvojeno

Reci što misliš!