Kultura / Ostalo-Kultura

Osječki Book club obilježio prvih ''pročitanih'' godinu dana

Osječki Book club obilježio prvih ''pročitanih'' godinu dana

Povodom proslave prvog rođendana Čitateljskog kluba Osijek (Book club) u prostorima vinoteke i vino bara Vinita u petak se okupilo tridesetak aktivnih članova Kluba koji su uz ugodno druženje i čašu vina obilježili godinu dana svog djelovanja.

Sve je krenulo na inicijativu dvije prijateljice Tajane Balatinac i Kristine Bilić koje su u studenom prošle godine na istom mjestu okupile iznenađujuće veliki broj zainteresiranih ljubitelja knjiga i dobre literature.

Zbog velikog interesa, članovi su se zatim podijelili u tri grupe – „Vinske mušice“, „Društvo za književnost i čašu vina“ i „Bezimeni“ koji su do danas pročitali i jednom mjesečno na sastancima raspravljali o 28 knjiga različitih žanrova.

U suradnji sa GISKOM i Muzejom Slavonije Book club je sudjelovao i na Danima Dunavskog limesa gdje je nekoliko članica čitalo odlomke iz knjiga sa rimskom tematikom. Također je organizirano predavanje iz područja astrologije te akcija prikupljanja knjiga za školsku knjižnicu u Gunji.

Posljednja knjiga koju su čitali svi članovi kluba bila je Unterstadt osječke autorice Ivane Šojat-Kuči koja se i sama pridružila slavlju prvog rođendana Čitateljskog kluba. Njen roman o osječkoj građanskoj obitelji njemačkih korijena koji pripovijeda sudbinu četiriju generacija žena potaknuo je zanimljiv i edukativan razgovor čitatelja i autorice.

Nakon službenog dijela proslave, članovi su se uz kiflice, muffine i odlično vino po izboru Vinka Ručevića vlasnika vinoteke Vinita, nastavili opuštati i zabavljati do kasno u noć.

Tekst: Ružica Kadić
Foto: Josip Bilić/SiB.hr

   

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!