Kultura / Koncerti - kultura

Ostvarili značajan uspjeh

Na međunarodnom natjecanju Vallis aurea u Požegi sudjelovao 31 zbor

Na međunarodnom natjecanju Vallis aurea u Požegi sudjelovao 31 zbor
PR

Ovo je do sada jedno od najvećih natjecanja dječjih zborova na kojemu je sudjelovao 31 zbor s 33 nastupa

U subotu se održalo IX. po redu Međunarodno natjecanje dječjih zborova Vallis aurea cantat u Požegi koje organizira Hrvatska udruga zborovođa i Glazbena škola Požega.

Marijana Matijević već nekoliko godina uspješno i samozatajno vodi nekoliko zborova u Osijeku i Đakovu, što dokazuje osvajanje zlatnih i srebrne plakete dva zbora te posebne nagrade za dirigenticu i korepetitore.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dječji zbor Hrvatskog pjevačkog društva Lipa ove godinje u manjem sastavu osvojio je zlatnu plaketu u D1 kategoriji. Posebna nagrada ide dirigentici i korepetitoru Leonardu Kristeku.

Dječji zbor OGŠ pri OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Đakova natjecao se u dvije kategorije i osvojio zlatnu plaketu u A1, a srebrnu plaketu u C1 kategoriji. Posebna nagrada slijedi za korepetitora zbora, prof. Mateu Matić.

Ovo je do sada jedno od najvećih natjecanja dječjih zborova na kojemu je sudjelovao 31 zbor s 33 nastupa. Kvaliteta i konkurencija svih zborova bila je uistinu vrlo jaka - na natjecanju je sudjelovalo čak 900 učenika, a žiri se sastojao od devet članova iz Hrvatske, Irana, Slovenije i Slovačke.


Izdvojeno

Reci što misliš!