Kultura / Kazaliste

Večeras na OLJK: Unterstadt, Scena Gorica, Lipa i brazilski folklor

Večeras na OLJK: Unterstadt, Scena Gorica, Lipa i brazilski folklor

Pred nama je još jedan bogati dan na Osječkom ljetu kulture.

Danas je što se tiče Osječko ljeta kulture zadnja prilika za pogledati Unterstad Ivane Šojat Kuči u režiji Zlatka Svibena. Predstava počinje u 21,30h u dvorištu Doma tehnike. Sat vremena prije Unterstada svi zaljubljenici u glazbu mogu poslušati Lipinu rapsodiju u izvedbi Hrvatskog pjevačkog društva Lipa Osijek.

 

“Lipaši” ovaj put nude novi program, sastavljen od skladbi različitih stilskih usmjerenja, koje će ili prvi put biti izvedene na ovom koncertu ili ih članovi zbora nisu izvodili dugi niz godina. Također valja naglasiti kako će “Lipa”  ovaj put nastupiti  isključivo a cappella, dakle pjevajući bez instrumentalne pratnje, prepuštajući muziciranje i stvaranje ugođaja lijepim glasovima samih pjevača.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U 22h u prostoru Barutane gostuje Scena Gorica s predstavom U isto vrijeme na starom mjestu s nagrađivanim Goranom Grgićem u naslovnoj ulozi.

[blockquote]U isto vrijeme na istom mjestu

Žena i muškarac, Doris i Georg, odnosno Neda i Vinko, upuste se u bračnu nevjeru. Priča nastaje  kada njih dvoje odluči da se svake godine nađu u isto vrijeme na istom mjestu. Neda i Vinko kroz niz godina upoznaju se i zbližavaju, a njihovi mali preljubnički iskoraci postaju prostor i vrijeme ljudskosti, iskrenosti, slobode, pa čak vjernosti i odanosti jedno drugome.[/blockquote]

U 22h u dvorištu Rektorata nastupiti će Folklorna skupina Entre Rios iz Brazila. Folklorna skupina iz Entre Riosa (Brazil) jedna je od 11 postojećih folklornih skupina koje djeluju pod pokroviteljstvom Podunavskošvapske-brazilske kulturne zaklade iz Entre Riosa u Brazilu. Grupu čini 19 plesača i plesačica, 7 glazbenika, 3 nastavnika glazbe i 2 osobe u pratnji. U prvom dijelu izvest će Podunavsko-švapske plesove, a u drugom dijelu Brazilski folklor. (Samba, Bolero...)

Tekst: SiB.hr
Foto: http://ljetokulture.osijek.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!