Kultura / Kazaliste

OKOS: Krajem rujna premijere dviju novih predstava!

OKOS: Krajem rujna premijere dviju novih predstava!

OKOS predstavlja premijere svojih dviju novih predstava: "Pješčara", adaptacije kratke psihološke bajke E.T.A. Hoffmanna i "Bajke o Ariju i Picassu" dječje bajke u stihovima, autorice Biserke Mekovec de Carvalho.

okos495

Premijera "Pješčara" bit će održana 28. rujna u 19:30h, a reprize će biti izvedene u subotu 29. i nedjelju 30. rujna u 19:30h.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Premijera "Bajke o Ariju i Picassu" bit će održana 29. rujna u 16:30h, a repriza će biti izvedena 30. rujna u 16:30h.

"Pješčar" je adaptacija kratke priče E.T.A. Hoffmanna prvi puta izdana 1817. godine u zbirci "Die Nachstücke" i danas, uz "Orašara", se smatra jednim od najpoznatijih Hoffmannovih djela.

Najbolje opisana kao psihološka bajka, "Pješčar" je priča o mladom studentu Nathanielu koji od malenih nogu se boji bića pod imenom Pješčar. Nakon što susretne čovjeka koji ga podsjeća na njegove najgore noćne more, Nathaniel će morati proispitati svoj strah prije nego li ga uništi...

"Bajka o Ariju i Picassu" je dječja drama u stihovima, inspirirana malim životnim pričama pravih životinja.

To je priča o Ariju, štenetu, koje će kroz potragu za majkom Emom naučiti sve o ljubavi, majčinskoj i prijateljskoj, te kako ona uvijek uspijeva preživjeti najteže prepreke.

Autorica je predsjednica kazališne udruge OKOS, logoped Biserka Mekovec de Carvalho, i ovo je njen prvi kazališni uradak, plod njene velike ljubavi prema životinjama.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!