Kultura / Kazaliste

VIDEO: U petak premijera Unterstadt-a!

VIDEO: U petak premijera Unterstadt-a!

Unterstadt nastao prema romanu osječke književnice Ivane Šojat Kuči premijerno će u petak biti odigran pred Osječkom publikom.

unter495

Ovu predstavu gledatelji su mogli vidjeti na ovogodišnjem osječkom ljetu kulture, no kako kažu u kazalištu premda se radi o istoj predstavi po mnogo čemu bit će drugačija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Unterstadt je priča o čovjeku, obitelji, kutiji s obiteljskim fotografijama, bratu i sestri, gradu, ali i svijetu i vremenu kroz koje ljudske sudbine kroče kao kroz šumu, trnovit gustiš, priča o dugo prešućivanim progonima i stradanjima koja više od pola stoljeća ušutivanima daje glas i ljudsko lice, o kotaču povijesti koji nemilice gazi, zatire, drugima oduzima pravo na ljudski lik i samomilost – kratak je to opis predstave koji će Osječani moći pogledati u petak, a koju su kao praizvedbu mogli vidjeti na osječkom ljetu kulture. No, predstava je ipak drugačija, a najbolje to zna autorica romana Unterestadt.

I tako glumcima nakon što su probe za prvu izvedbu radili na otvorenom i na plus 40 izloženi napadima komraca, ni ova u zatvorenom prostoru nije bila puno jednostvnija.

Uz Branku Cvitković glavnu ulogu u Unterstadtu igra Sandra Lončarić Tankosić, prvakinja Drame osječkog HNK, dok su u ostalim uloga brojni glumci osječkog teatra među kojima Tatjana Bertok Zupković, Jasna Odorčić, Radoslav Mrkšić, a publici će se predstaviti i studenti osječke Umjetničke akademije. Predstavu je režirao poznati hrvatski redatelj Zlatko Sviben.


Tekst i video: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!