Kultura / Kazaliste

3. Festival kazališnog stvaralaštva Beli Manastir 2012. [PROGRAM]

3. Festival kazališnog stvaralaštva Beli Manastir 2012. [PROGRAM]

U organizaciji Gradskog kazališta Beli Manastir te uz suradnju belomanstirskog Centra za kulturu od 3.do 24. studenog 2012 održati će se 3. Festival kazališnog stvaralaštva Beli Manastir 2012. Baranjcima će se mjesec dana tijekom vikenda ponuditi  čak 10 kazališnih predstava.

festival kazalisnog stvaralasta bm495

Festival započinje u subotu 3. studenog u belomanastirskoj kino dvorani s predstavom "Na prvoj crti braka” koju izvodi Gradsko kazalište Beli Manastir. U nedjelju je na repertoaru Kazalište Mika Živković Retkovci, a festivalske večeri potom se nastavljaju od 9. studenog. Festival završava 26. studenog svečanom dodjelom nagrada. I ove godine nagrađivati će s najbolja sporedna muška uloga, najbolja sporedna ženska uloga, najbolja muška uloga, najbolja ženska uloga, najbolja režija, najbolja scenografija, najbolja predstava festivala i najbolja predstava po ocjeni publike.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nimalo lak zadatak ocijenjivanja predstava pripasti će žiriu koji je u sastavu: Branko Katalinić predsjednik žirija, Lidija Šumiga dipl.učiteljica i članica i dr.med.Davorin Bubalović.

Treći kazališni festival ujedno je i uvod u 4. Europsku Noć kazališta koja će se održati u subotu, 17. studenog, a Baranjcima će se ponuditi dvije kazališne predstave i premijerna revija kratkih filmova. U 18 sati Pučka scena Hercegovac predstaviti će se s “Jukebox Melita”, a u 20 sati  predstavu ”Čaruga” izvesti će Gradsko kazalište Županja, te ponoćna premijera  kratkih filmova u 00:00 sati"Noć kazališta" (European theatre night) jednodnevna je manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima. Održava se istovremeno u 28 hrvatskih gradova svake godine treće subote u mjesecu studenom.

Dnevna ulaznica za predstave je 10 kuna, a cijena mjesečne ulaznice je 50 kuna.

Izvor: Baranjamedia.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!