Kultura / Kazaliste

Unterstadt proglašen predstavom godine po izboru gledatelja!

Unterstadt proglašen predstavom godine po izboru gledatelja!

Unterstadt, predstava koja je premijerno odigrana na Osječkom ljetu kulture proglašena je najboljom predstavom po izboru gledatelja i to s 28% glasova.

Unterstadt, predstava koja je premijerno odigrana na Osječkom ljetu kulture, proglašena je najboljom predstavom po izboru gledatelja i to s 28% glasova.

unter495

Unterstadt je priča o čovjeku, obitelji, kutiji s obiteljskim fotografijama, bratu i sestri, gradu, ali i svijetu i vremenu kroz koje ljudske sudbine kroče kao kroz šumu, trnovit gustiš, priča o dugo prešućivanim progonima i stradanjima koja više od pola stoljeća ušutivanima daje glas i ljudsko lice, o kotaču povijesti koji nemilice gazi, zatire, drugima oduzima pravo na ljudski lik i samomilost. No, predstava je ipak drugačija, a najbolje to zna autorica romana Unterestadt.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz Branku Cvitković glavnu ulogu u Unterstadtu igra Sandra Lončarić Tankosić, prvakinja Drame osječkog HNK, dok su u ostalim uloga brojni glumci osječkog teatra među kojima Tatjana Bertok Zupković, Jasna Odorčić, Radoslav Mrkšić, a publici su se predstavili studenti osječke Umjetničke akademije. Predstavu je režirao poznati hrvatski redatelj Zlatko Sviben.

S obzirom na iznimno pozitivne reakcije publike ne čudi da je predstava nominirana za predstavu godine na portalu teatar.hr. O pobjedniku je odlučivala publika, a osim Unterstada nominirani su bili i Adio kauboju!, Glorija, Idiot, Moj sin samo malo sporije hoda, Sad Sam Lucky, Samice i skup:igre. Ostale pobjednike možete pogledati OVDJE.

Tekst: SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!