Događanja / Ostala

25. do 27. travnja

Otkrijte talente kroz intenzivni program osnova Glume i Lutkarstva na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku

Otkrijte talente kroz intenzivni program osnova Glume i Lutkarstva na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku
PR

Sastavni je dio programa i provjera sluha i ritma koju provode profesori i asistenti koji imaju prethodnu glazbenu naobrazbu, ali ujedno se bave i scenskom umjetnosti

Na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku svim su zainteresiranim, a u sklopu programa cjeloživotnog učenja Osnove glume i lutkarstva, pripremili intenzivni program kojim će približiti osnovne principe glume i lutkarstva te njihove specifičnosti.

Posebna je značajna programa ta što se svakom polazniku pristupa na individualan način, čime se analiziraju sposobnosti i kompetencije polaznika te se naglasak stavlja na segmente u kojima je polaznik slabiji i u kojima mu je potrebna profesionalna pomoć. Razvija se motorika, osjećaj za prostor, mašta i promatranje neživog svijeta iz jednog novog kuta, lutkarskim i glumačkim očima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sastavni je dio programa i provjera sluha i ritma koju provode profesori i asistenti koji imaju prethodnu glazbenu naobrazbu, ali ujedno se bave i scenskom umjetnosti.

Izvođači programa nastavnici su na prijediplomskom i diplomskom studiju Glume i lutkarstva, Odsjeka za kazališnu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, koji, uz specijalističku naobrazbu, posjeduju i bogato praktično iskustvo te sudjeluju u realizaciji kazališnih projekata kao dramski i lutkarski redatelji, dramski glumci i glumci lutkari, ali i kao članovi autorskog kreativnog tima (koreografi, oblikovatelji svjetla, autori glazbe i slično) te posjeduju pedagoško iskustvo u vođenju dramskih i lutkarskih radionica za djecu i mlade.

Cijena programa po polazniku iznosi 99 eura.

Popis je elemenata sljedeći: provjera sluha i ritma, uvod u animaciju, rad na lutkarskoj etidi – prvi dio, rad na lutkarskoj etidi – drugi dio, gluma – radnja, rad na sebi, rad s partnerom, osobnost i dramsko lice, modeli igre, vježbe:  čulno opažanje i doživljavanje, pažnja i koncentracija te mašta, rad na monologu te rad na pjesmi (poezija).

Raspored je po umjetničkim područjima sljedeći:

Četvrtak, 25. travnja

9 – 10 sati - predmeti iz područja glazbe

10 – 14 sati - predmeti iz područja glume

16 – 20 sati - predmeti iz područja lutkarstva

Petak, 26. travnja

10 – 14 sati - predmeti iz područja glume

16 – 20 sati - predmeti iz područja lutkarstva

Subota, 27. travnja

10 – 14 sati - predmeti iz područja lutkarstva

16 – 20 sati - predmeti iz područja glume

Sve informacije, kao i prijavnice možete naći na stranicama Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku pod stavkom Cjeloživotno učenje ili kod Dražene Stanković, voditeljice ureda za poslove i organizaciju studija na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku na broj telefona 099 312 61 92 (uredovno radno vrijeme Akademije za umjetnost i kulturu je od 7 do 15 sati) i mail [email protected].


Izdvojeno

Reci što misliš!