Događanja / Ostala

21. listopada

Zoološki vrt Osijek prigodnim programom obilježava Svjetski dan gmazova

Zoološki vrt Osijek prigodnim programom obilježava Svjetski dan gmazova
Ivica Benić/SiB.hr

Ove godine, Zoološki vrt Osijek, u suradnji s Odjelom za biologiju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, priključio se ovoj svjetskoj inicijativi te poziva sve zainteresirane da mu se pridruže

Krokodili, zmije, gušteri i kornjače imaju jednu stvar zajedničku - svi su gmazovi. Kao i mnogi drugi organizmi, i gmazovi su danas izuzetno ugroženi te im se brojnost svakim danom smanjuje. Tome dodatno doprinosi činjenica d, nažalost, mnogi gmazovi imaju lošu reputaciju te ih se ljudi često (neopravdano) boje. S ciljem podizanja svijesti o njihovoj važnosti, 21. listopada obilježava se njihov dan.

Ove godine, Zoološki vrt Osijek, u suradnji s Odjelom za biologiju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, priključio se ovoj svjetskoj inicijativi te poziva sve zainteresirane da mu se pridruže.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dođite u Zoološki vrt Osijek u subotu, 21. listopada od 10 do 12 sati te naučite nešto novo o ovim jedinstvenim organizmima. Pogledajte fotografije gmazova iz cijelog svijeta autora Gorana Šafareka, Tomislava Glavaša i Olge Jovanović Glavaš, provjerite svoje znanje u zabavnim pitalicama te pogledajte različite preparate.

A najmlađi se posjetitelji mogu zabaviti raznim kreativnim aktivnostima na temu gmazova.


Izdvojeno

Reci što misliš!