Događanja / Ostala

2. rujna

Iššijada 2023: Gastro-turistička poslastica u Ruševu u čast poginulih branitelja

Iššijada 2023: Gastro-turistička poslastica u Ruševu u čast poginulih branitelja
UTŠO

U 13 i 30 sati predviđena je komemoracija za poginule hrvatske branitelje na mjesnom groblju u Ruševu, a u 14 sati svečano je otvaranje Iššijade, na nogometnom igralištu u središtu sela, iza vatrosnog doma

Udruga građana ''Put, istina i život''  i ove godine organizirat će svoju sada već tradicionalnu gastro-turističku manifestaciju Iššijadu, pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Požeško-slavonske županije i općine Čaglin, u spomen na četvoricu poginulih branitelja u Domovinskom ratu s područja župe u Ruševu - Stipu Kovačevića, Zdenka Fržuljevića, Zorana Petrovića i Dragu Kneževića.

Ista će se održati u Ruševu u subotu, 2. rujna. U 13 i 30 sati predviđena je komemoracija za poginule hrvatske branitelje na mjesnom groblju u Ruševu, a u 14 sati svečano je otvaranje Iššijade, na nogometnom igralištu u središtu sela, iza vatrosnog doma.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Središnji je dio manifestacije natjecanje u kuhanju išš paprikaša. Kotizacija je za natjecanje 15 eura - ekipa dobije pile, a ostalo je na njima.

Prijave ekipa moguće su na 0958663251 (Danijel) i 0981824471 (Ivica), a na te brojeve može se nazvati i u slučaju eventualnih pitanja. Tri najbolje ocijenjena paprikaša dobit će prigodne nagrade, a nagrađena bit će i ekipa s najljepše uređenim stolom. Posjetitelje standardno očekuje bogata ponuda hrane (pilići i patke s ražnja, išš paprikaš) i pića. Za zabavu bit će zadužen Premium band.


Izdvojeno

Reci što misliš!