Događanja / Ostala

30. kolovoza

Besplatna online radionica GD Osijek-Žito: Naučite kako potaknuti zdrav razvoj djece kroz sport

Besplatna online radionica GD Osijek-Žito: Naučite kako potaknuti zdrav razvoj djece kroz sport

Ključni benefiti redovnog bavljenja sportom u ranoj školskoj dobi razvojne su prednosti, socijalne beneficije, izgradnja karaktera te pozitivan utjecaj na mentalno zdravlje djece

Zahvaljujući podršci Ministarstva turizma i sporta, krajem mjeseca kolovoza Gimnastičko društvo Osijek – Žito provest će besplatnu online radionicu namijenjenu svim učiteljima i učiteljicama koji rade s djecom rane školske dobi, ali i svim roditeljima i općoj populaciji zainteresiranoj za temu tjelesnog razvoja djece rane školske dobi.

Cilj je radionice osnaživanje učiteljskih kompetencija i znanja vezanih za važnost bavljenja sportom djece rane školske dobi, ali i potaknuti dijalog o najučinkovitijim modelima i metodama uključivanja rekreacije u svakodnevan rad.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Sportska edukacija neophodna je za kvalitetnu provedbu tjelesnih aktivnosti, a upravo su djeca u ranoj školskoj dobi ciljna skupina kojoj je neophodno razviti ljubav i pozitivan stav prema sportu. Vjerujem da bi svaki učitelj/ica imao koristi poslušati radionicu jer je, osim teorijskog znanja, potkrijepljena praktičnim znanjem i primjerima koji su nastali kroz dugogodišnji rad s djecom ranog školskog uzrasta'', izjavila je trenerica GD Osijek - Žita Ksenija Livančić.

Ključni benefiti redovnog bavljenja sportom u ranoj školskoj dobi razvojne su prednosti, socijalne beneficije, izgradnja karaktera te pozitivan utjecaj na mentalno zdravlje djece. Radionica održat će se u srijedu, 30. kolovoza od 17 do 17,40 sati. Broj je mjesta ograničen, stoga pozivaju sve zainteresirane sudionike da se čim ranije prijave na sudjelovanje putem poveznice.

Navedena radionica jedna je u nizu aktivnosti u sklopu provedbe projekta ''Učim i treniram – zdrav život preferiram'' koji ima za cilj promicati bavljenje sportom od najranije dobi te razvijati svijest o zdravim navikama i zdravom životnom stilu. Provoditelj je projekta Gimnastičko društvo Osijek – Žito, a isti je financiran sredstvima Ministarstva turizma i sporta kroz Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2023. godini. Sudjelovanje je na projektu besplatno.


Izdvojeno

Reci što misliš!