Događanja / Ostala

25. kolovoza

Zračna luka Osijek: 7. Nacionalni CB kup za djecu i mlade

Zračna luka Osijek: 7. Nacionalni CB kup za djecu i mlade
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Na natjecanju timovi će postavljati cjelokupnu konfiguraciju centra veze i uspostavljanja komunikacije veze s ciljem pomoći pri spašavanju ljudi, obavještavanja hitne pomoći, vatrogasaca i prateće službe 112, u slučaju raznih nezgoda

Hrvatski savez CB radioklubova (u daljnjem tekstu HSCB) u suradnji s CB radioklubom „Lega“ Osijek i Hrvatskom zajednicom tehničke kulture organizira 7. Nacionalni CB kup za djecu i mlade u Osijeku. Cilj je ovoga natjecanja pokazati znanje iz područja CB radiokomunikacije i demonstrirati timski rad, a što čini vještine primjenjive u kriznim situacijama.

Na taj način stvara se baza budućih cebeaša koje će promovirati tehničke znanosti te razviti odgovornost prema zajednici kroz suradnju s Ravnateljstvom civilne zaštite. Na natjecanju timovi će postavljati cjelokupnu konfiguraciju centra veze i uspostavljanja komunikacije veze s ciljem pomoći pri spašavanju ljudi, obavještavanja hitne pomoći, vatrogasaca i prateće službe 112, u slučaju raznih nezgoda. Konfiguracija obuhvaća uspostavu „centra veze“ s ciljem podizanja baznog kampa - šator centar veze, antenski aluminijski stup s antenom, sidrenje stupa, baterijsko napajanje i startanje agregata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Natjecatelji učenici su i učenice osnovnih škola iz mnogih dijelova Republike Hrvatske: Osječko-baranjske, Sisačko-moslavačke, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Ličko-senjskete Primorsko-goranske županije.

Posebnost je ovoga sedmoga po redu kupa i činjenica da će na istom po prvi puta sudjelovati i ekipe iz Bosne i Hercegovine, Srbije te Crne gore, čime ovaj kup dobiva status međunarodnog.

Svečano otvorenje održat će se u petak, 25. kolovoza s početkom u 10 sati na prostoru Sportsko-zračne luke „Osijek-Čepin“, Sv. L. B. Mandića 172, Osijek s rasporedom kako slijedi:

  • 10:00 - 10:15 h - Svečano otvorenje - himna i pozdravni govori organizatora i domaćina (do dvije minute po govorniku)
  • 10:15 - 10:30 h - Pokazna vježba natjecanja - podizanje antenskog stupa
  • 10:30 - 10:45 h - Obilazak kampa

Izdvojeno

Reci što misliš!