Događanja / Ostala

12. kolovoza

(G)Astro Večer odvest će vas na nezaboravno putovanje kroz svemir pod zvjezdanim nebom

(G)Astro Večer odvest će vas na nezaboravno putovanje kroz svemir pod zvjezdanim nebom

Spoj gastronomije i astronomije nikada nije bio ovako intrigantan, stoga pozovite svoje prijatelje i obitelj da se pridruže ovoj spektakularnoj večeri pod zvjezdanim nebom

U subotu, 12. kolovoza od 16 sati na Tvrđavi Korođvar u Čepinu Udruga za razvoj zajednice KREAKTIVA provodi aktivnost pod nazivom "(G)Astro Večer".

Događaj će obuhvatiti sljedeće stavke:

  • Gastro iskustvo: Uživat ćete u tradicionalnim specijalitetima pripremljenim s ljubavlju, a koji su inspirirani svemirom. Kulinarske kreacije zadovoljit će i najzahtjevnija nepca. Spremite se na kulinarsko putovanje kroz zvijezde!
  • Astronomsko otkrivanje: Za mlađe posjetitelje i sve one koji se osjećaju mlado u srcu, od 16 do 18 sati organiziraju se kreativne radionice. Očekuje vas prilika da naučite kako gledati kroz teleskop, izradite svoj solarni sustav, sudjelujete u raznim astronomskim aktivnostima i još mnogo toga!
  • (G)Astro kviz: Vrijeme je za malo zabave i testiranje vašeg općeg znanja s podpitanjima o svemiru! Sudjelujte u uzbudljivom kvizu, a za najbolje ekipe osigurane su bogate nagrade! Kviz počinje u 19 sati. Prijave za kviz bit će otvorene online, ali i na licu mjesta.
  • Predavanje "Što astronauti jedu u svemiru?": Predavač Goran Nikolašević vrhunski je stručnjak u području astronautike i svemirskih tehnologija te predsjednik Udruge  za astronautiku i svemirske tehnologije. S dugogodišnjim iskustvom u zrakoplovstvu i radom u kontroli letenja od 1986. godine Goran Nikolašević stekao je duboko razumijevanje svemirskih misija i izazova s kojima se susreću astronauti. Predavanje počinje u 20,30 sati.
  • Perzeidi - Kiša meteora: Na kraju večeri, kada padne mrak, svi ćemo se okupiti na dekicama i zajedno pod zvjezdanim nebom uživati u čaroliji kiše meteora (Perzeida). Doživite neponovljiv trenutak koji vas može ostaviti bez daha!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Spoj gastronomije i astronomije nikada nije bio ovako intrigantan, stoga pozovite svoje prijatelje i obitelj da se pridruže ovoj spektakularnoj večeri pod zvjezdanim nebom.


Izdvojeno

Reci što misliš!