Događanja / Ostala

28. srpnja

Danas uživo iz Muzeja Slavonije: Dragan Lenart i gosti

Danas uživo iz Muzeja Slavonije: Dragan Lenart i gosti
PR

Upravo će Studio DD danas biti i svojevrsna proslava Lenartovog radijskog jubileja te podsjetnik na prohujala glazbena vremena

U sklopu "Ljeta u Muzeju Slavonije" danas organiziraju posebnu radijsku večer uz prijatelje i partnere s Radio Osijeka. Najstariji radio u istočnoj Hrvatskoj među rijetkima je koji se može pohvaliti jer ima glazbenog suradnika koji neumorno, već 40 godina donosi u radijski program glazbene novitete, nekada prve disco hitove u našoj zemlji, a danas suvremenu plesnu glazbu.

On je Dragan Lenart, zaljubljenik u glazbu cijeli život, a u radio punih 40 godina koliko traje njegov "staž" vanjskog suradnika na HRT Radio Osijeku. Mnogi će se slušatelji s nostalgijom sjetiti legendarne emisije "Disco focus" koja je doživjela 1000 izdanja, a emitirana je subotom, u terminu koji se mnogima urezao u sjećanje. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dragan Lenart danas priprema i vodi dvije emisije na Radio Osijeku - "Gramofon" subotom poslijepodne te večernju emisiju plesne glazbe petkom navečer - "Studio DD".

Upravo će Studio DD danas biti i svojevrsna proslava Lenartovog radijskog jubileja te podsjetnik na prohujala glazbena vremena. Početak je u 19,30 i emisija će se emitirati uživo iz Tvrđe, s Trga sv. Trojstva, iz Muzeja Slavonije.

Lenart će se tada, uz svoje goste, prisjetiti glazbe sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća. Uz njega će biti DJ Omer koji će biti zadužen za glazbu koja se emitira tijekom emisije, a inače je jedan od prvih slušatelja Disco focusa.

DJ Švabo (Zlatko Tot) vratit će nas u 70-e i 80-e prisjećanjem na tadašnje disco clubove u Osijeku i okolici. Danijela Šandor i Iva Fijala vodile su s Lenartom emisije devedesetih godina, a Marina Hojsak prisjetit će se početaka grupe Magnetic. Bit će tu i DJ Pero Škaro koji je s DJ Charlijem surađivao u emisijama.

Nećemo vam baš sve ni otkriti jer će tu biti i nekih iznenađenja.

Pozivamo vas da ujedno posjetite izložbu "80 godina Radio Osijeka" koja je postavljena na katu Muzeja Slavonije 1. lipnja ove godine, kada je Radio Osijek proslavio veliki, jubilarni rođendan. 


Izdvojeno

Reci što misliš!