Događanja / Ostala

10. do 12. srpnja

Zanima te STEM područje? U tijeku su prijave za drugi modul besplatnih edukacija

Zanima te STEM područje? U tijeku su prijave za drugi modul besplatnih edukacija
PR

Na zanimljiv način obrađene su teme poput načina učenja, učenja putem igara, digitalnih alata te VR alata za poučavanje STEM-a

U tijeku su prijave za besplatne edukacije koje organizira Hrvatska udruga inovatora-poduzetnika (HUIP) u okviru projekta Razvijamo STEM okruženje – RaSTEMo kojemu je cilj popularizacija i poticanje razvoja STEM okruženja na području Osječko-baranjske županije kroz educiranje djece i mladih te pripadnika opće populacije pomoću inovativnih metoda poučavanja i najsuvremenijih tehnologija.

Od 5. do 7. srpnja održan je prvi modul Inovativne metode poučavanja, u suradnji s edukacijskim centrom Mirakul i predavačicom Evom Bošković. Na zanimljiv način obrađene su teme poput načina učenja, učenja putem igara, digitalnih alata te VR alata za poučavanje STEM-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U idućem tjednu, od 10. do 12. srpnja, od 9 do 12 sati, u HUIP prostorijama TERA poduzetničkog inkubatora, Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek, održat će se drugi modul Treninga za trenere Prezentacijske vještine koji će održati prof. dr. sc. Ljerka Sedlan Kőnig.

Nakon završetka prvog dijela treninga u srpnju, slijedi drugi dio Treninga za trenere (3D skeniranje i moduliranje i Upotreba inovativnih instrumenata za podučavanje) koji će se održati krajem kolovoza.

Nakon provedenih edukacija kroz projekt RaSTEMo provodit će se niz interaktivnih radionica za učenike, edukativnih tura i virtualnih šetnji te sedmodnevno događanje Dani Svemira.

Osim aktivnosti za učenike, tu su još jednodnevni znanstveni skup ‘’Milankovićevi ciklusi’’ te studijski posjet Institutu za razvoj i inovativnost mladih u Zagrebu i posjet Institutu Ruđer Bošković.

Partneri su na projektu Kulturni centar Milutin Milanković, Općina Erdut, Odjel za kemiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te udruga Zajedno za Zajednicu 3Z iz Dalja. Za sve informacije o projektu RaSTEMo i treninzima javite se e-poštom na [email protected], telefonom na 031/251-006 ili osobno na adresu Trg Ljudevita Gaja 6, 31000 Osijek.


Izdvojeno

Reci što misliš!