Događanja / Ostala

3. i 4. srpnja

Udruga Arija održava program posvećen slavonskoj glazbenoj baštini u sklopu Đakovačkih vezova

Udruga Arija održava program posvećen slavonskoj glazbenoj baštini u sklopu Đakovačkih vezova
Dubravka Petric/Pixell

Program je sastavljen od dva znanstvena predavanja, od kojega se jedno održalo danas, a sutra će se održati drugo u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo u 19 sati

Udruga za promicanje glazbene kulture Arija iz Đakova održava program posvećen slavonskoj tradicijskoj glazbenoj baštini. Program je sastavljen od dva znanstvena predavanja, od kojega se jedno održalo danas, a sutra će se održati drugo u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo u 19 sati.

Riječ je bila o predavanju naziva "Slavonska tradicijska glazba u umjetničkom stvaralaštvu", predavača dr. sc. Zdravka Drenjančevića. U glazbenom su se dijelu programa predstavili polaznici Arijine škole klavira.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sutra će se pak održati predavanje naslova "Tradicijski napjevi iz Slavonije – čuvari jezičnoga identiteta", predavačice Tene Babić Sesar. Glazbeni dio obogatit će ŽPS "Druge" i MVS "Bećarine".

Cjelokupni dvodnevni program završit će sutra Koncertom slavonske tradicijske glazbe na Trgu J. J. Strossmayera s početkom u 20 sati. Sudjeluju polaznici Arijine tamburaške škole i škole pjevanja, tamburaške sekcije kulturno-umjetničkih društava iz Strizivojne, Viškovaca i Gorjana te ŽPS "Druge", MPS "Strossmayer" iz Strizivojne i MVS "Bećarine" iz Đakova.


Izdvojeno

Reci što misliš!