Događanja / Ostala

16. do 27. siječnja

Organiziran ciklus pedagoških radionica za roditelje u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek

Organiziran ciklus pedagoških radionica za roditelje u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek
Dubravka Petric/PIXSELL

Radionice i predavanja namijenjeni su roditeljima djece osnovnoškolske i srednjoškolske dobi s ciljem stvaranja poticajnog i osnažujućeg okruženja u kojem roditelji međusobno i s voditeljima radionica razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo

Odsjek za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Osijeku u suradnji s Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek u razdoblju od 16. do 27. siječnja organizira ciklus pedagoških radionica za roditelje pod nazivom Roditeljske vještine za 5!.

Radionice provode studenti druge godine diplomskog studija pedagogije Filozofskog fakulteta u Osijeku pod vodstvom doc. dr. sc. Sare Kakuk.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radionice i predavanja namijenjeni su roditeljima djece osnovnoškolske i srednjoškolske dobi s ciljem stvaranja poticajnog i osnažujućeg okruženja u kojem roditelji međusobno i s voditeljima radionica razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo.

Kroz radionice roditelji upoznaju bolje sebe kao roditelja, prepoznaju načine na koje se odnose prema svojem djetetu te doznaju i za druge moguće načine odnošenja prema djetetu u rješavanju izazovnih situacija. Također se upoznaju sa znanstvenim stajalištima i najnovijim spoznajama o djeci školske i adolescentske dobi i mogućim izazovima karakterističnim za pojedinu dob. Na radionicama se koriste različiti oblici rada, ovisno o cilju i sadržaju pojedine aktivnosti.

Kratka predavanja uz vježbe i rad na različitim zadacima izmjenjuju se s razgovorom na određenu temu i razmjenu iskustva u malim ili većim grupama. Kroz različite i izazovne teme nastoji se osvijestiti roditelje o mogućim izazovima s kojima se susreću djeca i mladi, te kroz razmjenu informacija, znanja, vještina i podrške roditeljima promicati osobni rast i razvoj kompetentnosti roditelja.

Detaljan raspored radionica nalazi se u nastavku, a zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti na Odjelu za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Više informacija može se dobiti na broj telefona 031 211 472 (Odjel za rad s djecom i mladima).


Izdvojeno

Reci što misliš!