Događanja / Istaknuta

''Čitaj, lega, čitaj!''

Prvi dan Panonskog festivala knjige bit će u čast 150. obljetnice rođenja Ivane Brlić-Mažuranić

Prvi dan Panonskog festivala knjige bit će u čast 150. obljetnice rođenja Ivane Brlić-Mažuranić
Dubravka Petric/PIXSELL

Njezin utjecaj i dalje se osjeća kroz generacije, a njena djela prevedena su na sve važnije svjetske jezike, čime je postala jedna od prepoznatljivijih figura hrvatske kulture i književnosti

Prvoga nas dana Panonskog festivala knjige, pored svečanog otvorenja, očekuju radionice za djecu i mlade, nekoliko promocija knjiga i ono što brojni posjetitelji očekuju – značajni popusti.

Ljubiteljima knjige na samom će se otvorenju obratiti Slavko Kozina, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Josip Miletić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije, Ivan Radić, saborski zastupnik i gradonačelnik grada Osijeka i dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija. Svečano će se otvorenje održati 22. svibnja u 12 sati u Športskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku, dok sam Festival svoja vrata za posjetitelje otvara već u deset sati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovogodišnji Panonski festival knjige u znaku je 150. obljetnice rođenja istaknute hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić čime se i na ovaj način željelo prisjetiti njezinog neizbrisivog doprinosa domaćoj i svjetskoj književnosti. Njezin utjecaj i dalje se osjeća kroz generacije, a njena djela prevedena su na sve važnije svjetske jezike, čime je postala jedna od prepoznatljivijih figura hrvatske kulture i književnosti.

Panonski festival knjige
22. do 26. svibnja U Gradskom vrtu priprema se novi Panonski festival knjige ''Čitaj, lega, čitaj!''

Tako će se već prvoga dana predstaviti dvije publikacije objavljene u čast ove proslavljene autorice. Prva je slikovnica ''Kako je Potjeh tražio istinu'' koja svoje novo vizualno ostvarenje duguje poznatom slikaru Svjetlanu Junakoviću, dok je druga, strip, ''Priče iz davnine'' nastala po scenariju našeg sugrađanina Davora Špišića.

Program prvoga dana obogatit će i Osječani Saša Paprić, Željko Senković i Nenad Rizvanović koji će predstaviti svoja najnovija djela, a za sam kraj prvoga dana predviđeno je predstavljanje autorskog opusa dvije pjesnikinje, Andrijane Kos Lajtman i Anete Vladimirov.

Posebna će se pažnja tijekom cijelog Festivala posvetiti djeci i mladima koji će, uz ponudu naslova namijenjenu njima, već prvoga dana uživati u nekoliko pričaonica i atraktivnih radionica koje većim dijelom provode Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek i Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci. Napominjemo kako su za pojedine radionice potrebne prijave koje su dostupne na mrežnim stranicama Festivala. Klikom na program za koji ste zainteresirani otvara se sučelje u kojemu možete prijaviti pojedinačna sudjelovanja ili grupna, organizirana kao škola ili vrtić.

Panonski festival knjige Fotogalerija

Ulaz na festival je besplatan, a radno vrijeme je od deset do 20 sati u srijedu, četvrtak i nedjelju, dok je u petak i subotu od deset do 21 sat.


Izdvojeno

Reci što misliš!