Događanja / Istaknuta

9. svibnja

Kulturni centar Osijek: Nova izvedba predstave ''Plišana revolucija''

Kulturni centar Osijek: Nova izvedba predstave ''Plišana revolucija''
PR

Predstava započinje kao ležerno druženje pet prijatelja uoči obrane diplomskog rada i službenog završetka studentskog života, a postaje ''borba'' za i protiv ulaska u ozbiljan život

Izvedba predstave ''Plišana revolucija'' na rasporedu je Kulturnog centra u četvrtak, 9. svibnja s početkom u 20 sati.

Predstava za koju je Vedran Dakić za glavnu mušku ulogu plišanog ''revolucionara'' Duška dobio Nagradu hrvatskog glumišta, a njegova glumačka partnerica Matea Tustanovski za najbolje glumačko ostvarenje do 28 godina za ulogu Mile, nastavlja svoj put.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U konkurenciji je 31. Festivala glumca koji se od 10. do 19. svibnja održava u Otoku, Vinkovcima, Osijeku, Vukovaru, Županji i Iloku, a nakon toga nastupit će i konkurirati za nagradu na 3. Novosadskim pozorišnim igrama koje se održavaju od 8. do 15. svibnja u Novom Sadu!

Priliku za pogledati (ili ponoviti) ''Plišanu revoluciju'' u Osijeku imate sutra, a ulaznice možete kupiti na porti KC-a od ponedjeljka do subote 7-22 sata po cijeni od sedam eura.

''Plišana revolucija'' projekt je osječkog dvojca autora, tj. redatelja Vanje Jovanovića i dramaturga Mateja Sudarića. Naslovne uloge u ovoj predstavi nastaloj u produkciji Kulturnog centra tumače predstavnici mlade generacije osječkih glumaca: Vedran Dakić, Sara Moser, Mateja Tustanovski, Nikola Radoš i Davor Tarbuk/Matko Trnačić

Predstava započinje kao ležerno druženje pet prijatelja uoči obrane diplomskog rada i službenog završetka studentskog života, a postaje ''borba'' za i protiv ulaska u ozbiljan život, suočavanje sa strahovima iz sadašnjosti ili onima iz budućnosti te, u slučaju glavnog lika Duška Radića, i borbi protiv unutarnjih neprijatelja.


Izdvojeno

Reci što misliš!