Događanja / Istaknuta

4. do 31. svibnja

ReActor obrt organizira nove 'storytelling' ture kroz svibanj

ReActor obrt organizira nove 'storytelling' ture kroz svibanj
Davor Javorović/PIXSELL

Provest će vas ulicama prepunim povijesti do prekrasnog secesijskog parka u kojemu vas čeka pravo iznenađenje

ReActor obrt za kulturu, promidžbu i turizam ovoga mjeseca organizira četiri storytelling ture (u šest izvedbi). Tako ne samo da promoviramo kulturu i povijest grada Osijeka, nego potičemo kretanje, čitanje i druženje.

Tako će se 4. i 24. svibnja organizirati tura ''Gospodin Edgar nije u arhivu'', osmišljena prema motivima knjige "Priča o kugi i nevidljivom Edgaru" autorice Erike Žilić Vincetić. Koji su to motivi? Tvrđa, arhiv, povijesna fikcija. Koliko puta ste se zapitali tko su ljudi koji su živjeli u Tvrđi prije 200 godina?! Kako su i od čega živjeli? Je li tamo bio neki pekar, iza onih vrata zlatar, ondje možda... krojač. Predstavit ćemo vam glavne likove knjige i čarolija pripovijedanja povest će nas u 18. stoljeće. Zajedno ćemo potražiti ono što je nevidljivo.

11. svibnja održat će se ruta ''Svjetlom fenjera kroz prošlost'', autentično iskustvo putovanja kroz povijest i kulturu Osijeka. U ovoj noćnoj storytelling turi govorit će se o životu unutar Tvrđe kao vojne utvrde, pandurima, bećarini, staroj pekari, Kužnom pilu i mnogočemu drugome. Bit ćete uvučeni u priču i postati dio nje dok kažete elektrifikacija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

10. i 31. svibnja pratit ćete mlinaricu Eržiku dok vam otkriva zanimljive priče i tajne skrivene iza fasada zidova najljepših dijelova grada, Županijske ulice i Europske avenije, i sklopu ture ''Priče iz Eržikinog žrvnja''. Kroz njezine priče, saznat ćete o prošlim vremenima, tajnim prolazima i legendama koje su oblikovale Osijek. Provest će vas ulicama prepunim povijesti do prekrasnog secesijskog parka u kojemu vas čeka pravo iznenađenje.

25. svibnja nevjerojatna tura naziva ''Janjine priče'' vodi vas kroz živopisnu priču o životu sluga i njihovih gospodara u Osijeku s početka 20. stoljeća, dok istražujemo čari i izazove života u gradu. Janja je vesela, glasna i tiha kada treba. Dobro je informirana o događajima u kućama najpoznatijih Osječana.

Prijave su obavezne i moguće ispunjavanjem obrasca na poveznici.

Kotizacija iznosi pet eura po osobi, za djecu i umirovljenike cijena je tri eura, a plaćanje je moguće na licu mjesta.


Izdvojeno

Reci što misliš!